Öğretme ve Öğrenme Uygulama ve Araştırma Birimi

Birim, Enstitüde öğrenme ve öğretme süreçlerini geliştirmek, yenilikçi yaklaşımları araştırmak ve uygulamak amacıyla 27.08.2019 tarihinden itibaren faaliyet göstermektedir.

• Yenilikçi eğitim uygulamalarının ve teknolojilerin araştırılması ve uygun olanların Enstitü ekosistemine entegre edilebilmesi için faaliyetler organize eder.
  • Öğretim teknolojilerinin öğretimde ve araştırmalarda kullanımını yaygınlaştırır.
  • Mevcut ve göreve yeni başlayan öğretim üyeleri ve elemanları ile öğrencilerin öğretme ve öğrenme beceri ve verimliliğini artırmak için çalışmalar yapar, danışmanlık desteği sağlar. Öğretim elemanlarına yeni ve etkin öğretim yöntem, strateji ve teknikleri ve ölçme ve değerlendirme konusunda destek verir.
  • Enstitüde verilen ders izlencilerinin hazırlanması ve iyileştirilmesi konusunda öğretim üyeleri ile işbirliği yaparak bu konuda destek verir.
  • Öğrencilerin ihtiyaç duydukları konularda, öğrenci asistanlığı desteğinden yararlanması için destek olur.
  • Öğrenme ve öğretme konularında seminer, çalıştay ve konferanslar düzenler.
  • Öğretim sürecinde kullanılacak ölçme ve değerlendirme materyalleri hazırlanmasına danışmanlık eder, hazırlanan materyalleri erişime açar.
  • Dönem sonu öğrenci ders değerlendirme anketlerini yaparak, ders ölçme ve değerlendirmeleri analiz eder, analiz sonuçlarına göre öğretim elemanlarına ve öğrencilere geri bildirim verir ve rapor hazırlar.
  • Öğrenme ve öğretme konularında bilimsel yayın / bildiri hazırlığı yapar.
Prof. Dr.  Sacide ALTINKAYAKomisyon Başkanı
Prof. Dr. Canan VARLIKLIÜye
Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem TOSUNÜye
Öğr. Gör. Yasemin ÖZCAN GÖNÜLALÜye