13. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS) İYTE Ev Sahipliğinde Yapıldı
Türkiye’de yazılım sektöründe çalışmalar yapan alanında uzman kişi ve akademisyenleri bir araya getiren 13. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS) 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde yapıldı. Yazılım mühendisliğindeki son gelişmelerin ve araştırmaların paylaşılmasını sağlayan bir platform olan Sempozyum, 2003 yılından bu yana bu alanda çalışanlarla araştırma sonuçlarının paylaşıldığı bir ortam sağlamasının ötesinde, ulusal yazılım mühendisliği araştırmalarının geleceğinin şekillenmesinde etkin rol oynuyor.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Sempozyumun ilk ayağı İYTE Gösteri Merkezi’ndeki açılış konuşmaları ile başladı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, “Gözle görülür, elle tutulur sonuçlar sağlayacak; somut çıktıları olan bir çalışma olmasını umuyor ve verimli bir toplantı diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından, Huawei Teknolojileri Proje Yöneticisi Dr. Lina Caoolarak yapay zeka üzerine ilgi çeken bir sunum yaptı.
Geniş içeriği ile tüm katılımcılara fayda sağlamayı hedefleyen Sempozyum, ikinci ve üçüncü günlerinde ise Teknik ve Bilimsel Bildiriler, Deneyim Bildirileri ve Eğitim Seminerleri gibi farklı kategorilerde sunumlarla Bilgisayar Mühendisliği Bölüm binasında devam etti. Çeşitli alanlarda çalışan konukların farklı konu başlıkları ile yer aldığı, 77 bildirinin 27 oturumda sunulduğu 13. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu’nda En İyi Bildiri Ödülleri’ni Rektör Baran sahiplerine takdim etti. Sempozyum, üçüncü günün sonunda tüm konukların katıldığı yarımada turu ile sona erdi.