Kampüs Hayatı
İYTE Kampüsü, İzmir’in Urla ilçesi Gülbahçe Köyü’ndedir. Kampüs, İzmir’e 60, Urla’ya 15, Çeşme’ye 35 km uzaklıktadır. Merkeze uzak olmasına rağmen, şehir ve çevre ilçelere ulaşımı sağlayan otobüs ve dolmuş seferleri olup kampüs içindeki ulaşım ücretsiz dolmuş ve ringlerle de sağlanabilmektedir.
İYTE’de sağlık, spor, beslenme gibi temel hizmetler ve kültürel, sportif aktiviteler için çeşitli olanaklar mevcuttur. 7/24 Ambulans Hizmet İstasyonu, mediko-sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmeti Sağlık Merkezinde 1 diş hekimi, 3 hemşire ve 2 psikolog görev yapmaktadır. Üniversitemizin öğrenci ve personeli gerekli durumlarda bu merkezlerimize başvurarak, tıbbi muayene ve tedavi, diş ile ilgili muayene ve tedavi hizmetleri ve psikolojik danışmanlık hizmeti alabilmektedirler.
Beslenme hizmetleri açısından kampüsümüz, öncelikli olarak 5000 kişi kapasiteli bir merkezî kafeteryaya ve Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yer alan ek bir kafeteryaya sahiptir. Merkezi kafeteryada üç öğrenci salonu bulunmakta ve yemek üretimi kafeterya binasındaki mutfakta, gıda denetimlerinden geçirilmiş bir sistemle yapılmaktadır. Kampüs alanı içinde ayrıca Kidonya Kafeterya ve Asmalı Kafeterya ile, idari bina, Fen Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü, Yabancı Diller Bölümü, Makine Mühendisliği Bölümü ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü binasında da kantinler bulunmaktadır. Kampüs dışında ise hizmet veren çeşitli restoran ve büfeler ile alışveriş marketleri bulunmaktadır.
Barınma olanakları açısından İYTE, gittikçe büyüyen mevcuduna uygun olacak imkânları, 34 bin dönümlük arazisi içinde projelendirmektedir. Şu anda kampüsümüz sınırları içinde 3 adet, toplamda 3406 yatak kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları ile 600 yatak kapasiteli 1,2,3,4’er kişilik özel bir yurt mevcuttur.
Kampüsümüzdeki spor tesislerinde, öğrenci ve personelin kaliteli zaman geçirmesi, fiziksel yeteneklerini geliştirip beden sağlığı gelişimlerine katkıda bulunulması amaçlanarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. İYTE’de Yarı Olimpik bir Kapalı Yüzme Havuzu, kapalı ve açık saha spor tesisleri ile hizmet verilmektedir. 2000 seyirci kapasiteli spor salonunda, geleneksel spor alanı dışında vücut kardiyo-güç geliştirme sistemleri ile bir fitness salonu ile bir dans stüdyosu da yer almaktadır. Ayrıca mini golf, tenis, basketbol ve halı sahadan oluşan açık saha spor tesisleri mevcuttur.
İYTE Kampüsü, öğrencilerinin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, dinlenme ve eğlence alışkanlığı kazandırmak, kültür ve güzel sanatlarla ilgili etkinlikler düzenlemelerini sağlamak üzere kurulmuş olan 100’ün üzerinde topluluğun faaliyetlerini sürdürebilecekleri bir ekosisteme sahiptir. Doğa ile iç içe olma avantajı; kite surf-yelken-dalış sporlarının yanı sıra, dağcılık- permakültür ve ekolojik yaşam, doğa ve dağcılık, fotoğrafçılık ve bunun gibi pek çok ilgi alanı oluşmasını da kampüs ekosisteminde mümkün kılmıştır. Bu çerçevede kurulan topluluklar da, kampüste sosyal ve kültürel yaşamı renklendirmekte ve desteklemektedirler.
Yurtlar
KYK Öğrenci Yurtları
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, İzmir Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Urla Yurt Müdürlüğü, 3406 öğrenci kapasitesine (1456 kız, 1950 erkek) sahip olup 3 ayrı yurttan oluşmaktadır.
ÜniYURT
İYTE Gülbahçe Kampüsü içinde yer alan Yaşam Merkezi’nde, Yüksek Lisans/Doktora Öğrencileri, Lisans Öğrencileri ve Teknopark çalışanlarının ayrı ayrı konaklayabilecekleri bloklar bulunmaktadır. Sosyal tesisler ortaktır ve tesiste konaklama yapmayanlara da açıktır. Misafirler için 1, 2, 3 ve 4 kişilik oda seçenekleriyle toplam 221 oda bulunmaktadır. 600 yataklı tesiste her odada özel banyo/wc, mutfak teşkilatı (mini buzdolabı-elektrikli ocak), TV ve klima bulunmaktadır.
Sağlık Hizmetleri
Diş Sağlığı Hizmetleri
Kliniğimizde muayene ve birinci basamak ağız diş sağlığı hizmetleri verilmekte olup, gerekli durumlarda hastalar bir üst sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Randevu sistemi ile hizmet verilmektedir.
- (0232) 750 62 07
Hemşirelik Hizmetleri
Hasta kabul ve kayıt
Sağlık hizmetlerinin aylık istatistiklerinin hazırlanması
İlk yardım hizmetleri
Hekim istemi doğrultusunda tedavi uygulanması
Diş kliniğinin işleyiş, sterilizasyon ve dezenfeksiyon kontrolü
Aşı takibi ve uygulamaları
ANT (ateş, nabız, tansiyon) takibi
Kafeterya ve kantinlerin sağlık açısından denetimi
- (0232) 750 62 08
Acil Yardım Hizmeti
Acil vakalarda hastaya ilk müdahale hemşireler tarafından gerçekleştirilir.
Gerekli durumlarda hasta en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilir.
- 112
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri
Psikolojik danışma, duygulara ve duygusal problemlerin çözümlerine odaklanır. Psikolojik danışma yardımının temel amacı, bireyin karar verme ve problem çözme becerisini geliştirerek, kişisel gelişimine katkı sağlamaktır.
Psikolojik danışma amacıyla yapılan görüşmelerde danışanlara; problemlerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi; duygu, düşünce ve davranışlarında istenen değişimlerin sağlanması için gerekli hedeflerin saptanması ve saptanan hedeflere ulaşılması; kendilerini duygu ve düşünce yapıları içinde daha iyi tanıma, anlama ve geliştirme olanaklarının araştırılması; problemlerine en uygun çözüm yolları bulma becerilerinin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda sistematik ve profesyonel düzeyde psikolojik yardım verilmektedir.
Psikolojik Danışmada Temel İlkeler
- Görüşmeler danışanın gönüllülüğü doğrultusunda yapılmaktadır.
- Görüşmelerde danışanlara koşulsuz saygı ve anlayış gösterilmektedir.
- Görüşmelerde karşılıklı güven ve işbirliğine dayalı sağlam bir ilişkinin kurulması temel alınmaktadır
- Görüşmelerde “Gizlilik” ilkesi esastır. Görüşmeler boyunca paylaşılan ve yaşanan her şey gizli tutulmaktadır. Danışana ait bilgiler, izni olmadan hiçbir kurum veya kişi ile paylaşılmamaktadır.
- Görüşmelerin sistematik ve profesyonel düzeyde gerçekleşmesi sağlanmaktadır.
- Verilen psikolojik danışma hizmetleri kapsamında ilaç tedavisi yer almamaktadır.
- Bireysel görüşmeler, danışanların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda ortalama 45 dakikalık seanslar halinde gerçekleştirilmektedir
- Görüşme zamanları, danışan ve danışmanın uygun bulduğu zamanlar için, randevu alınarak belirlenmektedir.
- (0232) 750 62 09 - 11
Engelsiz İYTE
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Engelsiz Birimi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 20 Haziran 2006 tarih ve 26204 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği 8. maddesi gereğince 03.11.2009 tarihinde kurulmuştur.
Engelsiz İYTE’nin amacı, Enstitümüzdeki engelli öğrencilerimizin öğrenimleri süresince kampüs ve yurt yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek; eğitim, öğretim sosyal yaşam ve kültürel alanlara eşit bir şekilde katılımlarına destek olmaktır.
Engelli, doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar veya kaza sonucu oluşan sakatlıklar (vücudun görsel/ işlevsel/ zihinsel/ ruhsal farklılıkları) öne sürülerek, toplumsal/ yönetsel tutum ve tercihler sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, engellerle karşılaşan kişi demektir.
Engelsiz İYTE’ye başvuru gönüllülük esasına dayanmaktadır.
Destek alanları
Kampüste bulunan yaşam alanlarının engelleri ortadan kaldıracak şekilde düzenlenmesi ve iyileştirilmesi,
Öğrenciye uygun öğretim ortamının oluşturulması,
Burs olanaklarından yararlanılmasının sağlanması,
Sosyal yaşama uyumda destek sağlanması,
Engellilikle ilgili farkındalık eğitimleri düzenlenmesi,
Ulaşım olanaklarının iyileştirilmesi,
Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin verilmesi.
Üniversitemizde okuyan bir öğrenci, engel gruplarına giren herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel alanlara katılımda yetersiz olduğunu hissederse Engelsiz İYTE birimimiz ile iletişime geçebilir.
- (0232) 750 62 11
Kampüs Yerleşim Planı
Ulaşım
İYTE personeli ve öğrencilerinin bir kısmı, kampüse her sabah servislerle ulaşmaktadır. Öğrencilerimiz servislerden belirli bir ücret karşılığında yararlanmaktadır. Servisler dışında Üçkuyular (İzmir)-İYTE ve Urla-İYTE arasında günün her saatinde belediye otobüsü ve dolmuş çalışmaktadır. Ayrıca, Gülbahçe-İYTE arasında da dolmuş seferleri bulunmaktadır. İzmir-Çeşme otoyolu, özel araçlar için rahat ve güvenli bir alternatif sunmaktadır. Kampüs içi ulaşım ücretsiz ring seferleri ile sağlanmaktadır.
BELEDİYE OTOBÜSÜ İLE ULAŞIM
1.İzmir Otogar – Üçkuyular
- 555 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ OTOGAR-HALKAPINAR METRO + İZMİR METRO HALKAPINAR METRO DURAĞINDAN / F.ALTAY SON DURAK
- 555 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ OTOGAR-HALKAPINAR METRO + TRAMVAY HALKAPINAR DURAĞINDAN / F.ALTAY SON DURAK
- 302 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ OTOGAR-KONAK METRO+ İZMİR METRO HALKAPINAR METRO DURAĞINDAN / F.ALTAY SON DURAK
- 302 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ OTOGAR-KONAK METRO+ 10 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ / F.ALTAY METRO – İSTİNYE PARK DURAĞI
- 302 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ OTOGAR-KONAK METRO + TRAMVAY KONAK DURAĞINDAN / F.ALTAY SON DURAK
2.Havalimanı – Üçkuyular
- 202 HAVALİMANI – CUMHURİYET BULVARI / ÜÇKUYULAR MEYDAN DURAĞI
- İZBAN ADNAN MENDERES HAVALİMANI DURAĞINDA / HİLAL DURAĞINDA AKTARMA + İZMİR METRO HİLAL İSTASYONU / F.ALTAY SON DURAK
3.Basmane Tren Garı – Üçkuyular
- İZMİR METRO BASMANE DURAĞINDAN / F.ALTAY SON DURAK
4.Üçkuyular – İYTE Yerleşkesi
- 982 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ
- 883 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ (EKSPRES HAT)
5. Urla – İYTE Yerleşkesi
- 882 NOLU ESHOT BELEDİYE OTOBÜSÜ
Ayrıntılı bilgi için https://www.eshot.gov.tr/tr/UlasimSaatleri/288 linkini kullanabilirsiniz.
DOLMUŞ İLE ULAŞIM
Fahrettin Altay ilçe terminalinden Urla / İYTE minibüsleri kalkmaktadır.
ÖZEL ARAÇ İLE ULAŞIM
Fahrettin Altay – İYTE arası, İzmir – Çeşme otoyolu Karaburun gişelerinden çıktıktan 5 km sonra Çeşme ve Karaburun yol ayrımında kampüs girişini görebilirsiniz.