kasım, 2019

sal19kas(kas 19)09:00çar20(kas 20)17:007. Ulusal Açık Bilim Konferansı İYTE Ev Sahipliğinde Yapılıyor09:00 - 17:00 (20) Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Yeşiltepe, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Mithatpaşa Caddesi, Konak/İzmir

Daha Fazla

Etkinlik Detayı

7. Ulusal Açık Bilim Konferansı (AB2019) ve OpenAIRE Advance Çalıştayı  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)  ev sahipliğinde YÖK, TÜBİTAK ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile 19-20 Kasım 2019 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kamu kaynaklarıyla desteklenen bilimsel yayın ve verilere herkesin ücretsiz olarak erişebilmesini savunan Açık Bilim Konferansları her yıl farklı bir temayla düzenleniyor.  “Sürdürülebilir Açık Bilim ve Açık Bilgide Eşitlik” teması ile düzenlenecek olan “7. Ulusal Açık Bilim Konferansı ve OpenAIRE Advance Çalıştayı” etkinliğinin amacı açık erişim, açık bilim ve açık veri konularında farkındalık yaratmak ve Türkiye’de açık bilim politika, strateji, mevzuat, alt yapı ve hizmetlerinin Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu olmasına destek vermek; ülkemizde özellikle YÖK ve TÜBİTAK Başkanlıkları tarafından yapılan ve planlanan çalışmalar konusunda bilgi paylaşımında bulunmak, gelinen noktaları tüm paydaşlarla değerlendirmektir.

Açık erişim, açık veri ve açık bilim konularında ülkemize liderlik eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphanesi’nin proje ortaklarından olduğu AB projesi OpenAIRE Advance Çalıştayı ile birlikte “7. Ulusal Açık Bilim Konferansı ve OpenAIRE Advance Çalıştayı” olarak gerçekleştirilecek etkinlikte yurt içi ve yurt dışından uzman konuşmacılar yer alacak.

Konferansın ilk gününde düzenlenecek çalıştayların başlıkları ise şu şekilde:

1. Araştırma Veri Yönetimi, Açık Lisanslar ve OpenAIRE Veri Hizmetleri

2. OpenAIRE Hizmetleri ve İYTE Uygulaması

3. DSpace Çalıştayı

Konferans hakkında detaylı bilgi için konferans web sitesini ziyaret edebilirsiniz. http://ab2019.acikbilim.org/

19 (Salı) 09:00 - 20 (çarşamba) 17:00

Konum

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür MerkeziYeşiltepe, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Mithatpaşa Caddesi, Konak/İzmir