İYTE Kütüphanesi
Dinamik ve değişime öncülük eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı; 1992 yılında Enstitü bünyesinde kurulmuş ve 2007 yılında 6.100 metrekarelik alana sahip, 685 kişilik oturma kapasitesi olan kendi binasına taşınmıştır. 2008 yılında LIBER (Avrupa Kütüphaneler Birliği) tarafından yapılan çalışma neticesinde, Avrupa’da son 4 yılda yapılan en iyi 29 kütüphane binası içinde yer almıştır.
İYTE Kütüphanesi, 2 adet toplantı odası, 1 akıl oyunları salonu, 2 Multimedya odası, 5 adet 4 kişilik grup çalışma odası, 4 adet 8 kişilik grup çalışma odası ve 8 adet bireysel çalışma odası ile personel ve öğrencisine hizmet vermektedir.
İYTE Kütüphanesi; Türkiye’de kütüphanecilik alanında birçok konuda ilkleri gerçekleştirerek öncü olan, yenilikçi bir kütüphanedir: İlk mobil kütüphane web sitesi, ilk facebook uygulaması, ilk mobil kütüphane katalog tarama uygulaması, ilk sosyal medya politikası, ilk zorunlu açık erişim politikası, ilk RDA’ya geçen kütüphane, akıllı araç çubuğu kullanılması, kütüphane kayıtlarının Google books ve dünya kataloğunda taranabilmesi gibi.
İYTE Kütüphanesi’nde 53.947 basılı kitap, 414.353 elektronik kitap, 38.196 elektronik dergi, 39 güncel basılı dergi, 1793 yüksek lisans ve doktora tezi, 6.791 görsel-işitsel materyal, 126 veri tabanı İYTE öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin erişimine sunulmaktadır. Veri tabanlarına kampüs içinden olduğu gibi kampüs dışından da erişim imkanı vardır. İYTE Kütüphanesi’nde popüler kitaplar ve popüler dergiler; elektronik ve basılı olarak hizmete sunulmakta, 8 adet e-kitap okuyucu, satranç, go, kutu oyunları gibi çeşitli oyunlar ve filmler ödünç verilmektedir.
Kullanıcıların olduğu her yerde olmaya özen gösteren İYTE Kütüphanesi, ihtiyaç duyulduğu her an, en iyi hizmeti sunabilmek için facebook, twitter ve foursquare gibi sosyal medya araçlarını da aktif olarak kullanmakta, Kütüphane çalışanlarına ve sunulan hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmaktadır.
İYTE Kütüphanesi, kütüphane hizmetlerinin yanı sıra yürüttüğü AB (Avrupa Birliği) projeleri, düzenlediği çeşitli toplantı ve etkinlikler başka kurumlarda düzenlenen farklı konularda sunduğu bildiriler, uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makaleler, ulusal ve uluslararası üyelikleri ile hem ulusal hem de uluslararası ölçekte fark yaratmaya devam etmektedir.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı; kullanıcı merkezli hizmet anlayışı ile her türlü bilgi ihtiyacında kullanıcılarının kütüphaneyi başlangıç noktası olarak görmelerini hedef almaktadır.
Kütüphane Üyelikleri
• ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Derneği),
• TÜBİTAK-EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı),
• LIBER (Avrupa Kütüphaneler Birliği),
• IATUL (Uluslararası Teknik Üniversite Kütüphaneleri Derneği),
• EuroCris (Güncel Araştırma Bilgi Sistemleri) ve
• COAR (Açık Erişim Arşivleri Konfederasyonu).
Kütüphane Çalışma Saatleri
Pazartesi – Cuma: 08:45 – 01:00
Cumartesi – Pazar: 12:00 – 01:00
Final Dönemleri: 7/24
Yaz dönemi ve yarı yıl tatili: Pazartesi-Cuma 08:45 – 17:15
Yaz Okulu: Pazartesi – Cuma: 8:45 – 24:00 Cumartesi – Pazar: 12:00 – 24:00