İYTE’nin 2024 YKS Başarısı

Türkiye Derecesi Yapan Şampiyonların Tercihi İYTE Oldu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl, tüm programlarında taban puanlarını ve başarı sıralamalarını yükselterek dikkat çekici bir ilerleme kaydeden İYTE, eğitim alanındaki mükemmelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Eğitimdeki parlak yolculuğuna devam eden ve her geçen gün daha da güçlenen bir eğitim kurumu olarak adından söz ettirmeye devam eden Enstitü’nün elde ettiği bu etkileyici başarılar arasında şu önemli gelişmeler öne çıkıyor:

Lisans eğitimi veren 18 bölümün tamamında kontenjanları yüzde 100 doldu.

Fotonik ile Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümleri Türkiye genelinde birinci sırada yer alırken, Fizik, Fotonik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomühendislik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama bölümleri devlet üniversiteleri sıralamasında ilk beşe girme başarısını gösterdi.

İYTE’nin tüm bölümleri ise devlet üniversiteleri sıralamasında ilk onda yer aldı.

Bu başarılar, İYTE’nin yalnızca akademik mükemmellik alanında değil, ulusal ve uluslararası arenada da ne denli güçlü bir eğitim kurumu olduğunu pekiştiriyor. Ayrıca, 2024 THE Awards Asia’da “Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi” ödülünü kazanan, TÜMA Memnuniyet Araştırması’nda tüm kategorilerde A+ alan ve Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeğine göre son iki yıldır Altın Ödül elde ederek dikkat çekici başarılarla adından söz ettiren İYTE, gelecekte daha büyük başarılara imza atma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran YKS sonuçlarına dair açıklamasında şunları kaydetti: “2024 YKS sonuçlarında elde ettiğimiz başarılar, Enstitümüzün eğitimdeki kalite ve mükemmelliyeti ile kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Akademik ve idari kadrolarımız ile öğrencilerimizin ortak emeğiyle ulaştığımız bu sonuçlar bizleri sadece gururlandırmakla kalmıyor, bizlere aynı zamanda daha büyük hedeflere ulaşma konusunda ilham da veriyor. Başarılarımızın devamını görmek için heyecanlıyız, hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolculuğumuzda bize destek olan tüm mensup ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

X