İYTE’de 2019-2020 Akademik Yıl Törenle Başladı

İYTE 2019-2020 Akademik Yılı,  İzmir Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın katıldığı bir törenle başladı.

İzmir ve Urla Protokolünün yanı sıra İYTE’nin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni, İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakmayla başladı.

8 Ekim 2019 tarihinde yapılan tören, daha sonra İYTE Kampüsü Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde devam etti.

Rektör Baran’ın açılış konuşmasıyla başlayan tören, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök’ün açılış dersiyle devam etti. İYTE TSM Personel Korosunun mini bir konser verdiği törende; 2018 yılı içinde en çok bilimsel makale yayınlayan öğretim üyelerine, İYTE’de görev alan ve kısa bir süre önce emekliye ayrılan öğretim üyeleri ve idari personele, Enstitü’ye birincilikle giren öğrenciye ödül verildi. Ayrıca bu yıl ilk kez akademik unvanları yükselen akademisyenler için cübbe giydirme töreni düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Baran, “Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olmasında etkin rol oynayacak toplum liderlerini yetiştirmek, uluslararası bilimsel platformda marka isim olmak için, insanlığın sorunlarına evrensel düzeyde çözümler üretmek adına emin adımlarla çalışıyoruz ve daha çok çalışmaya devem edeceğiz” diye konuştu.

Ayrıca İYTE markasını güçlendirmek amacıyla yapılan atılımların gerçekleşmesinde yaptıkları bağışlarla destek olan hayırsever vatandaşlar Ferahiye Ferhan Şahinci,  Doktor Güngör Özbek’e teşekkür belgesi verildi. Yine İzmir’de bir binanın İYTE adına tahsis edilmesinde rol oynayan İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç’a da Rektör Baran teşekkür etti.

Törene Kimler Katıldı

İzmir Valisi Yardımcısı Erhan Günay, İzmir 22. Dönem Milletvekili Bülent Baratalı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Bakırçay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycı, İYTE 2. Dönem Rektörü Prof. Dr. Semra Ülkü, İYTE Vakıf Üyeleri, İYTE Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erdal Saygın’ın eşi Sevda Saygın katıldı.

X