Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, İYTE’yi Ziyaret Etti

YÖK Başkanı Özvar; “İYTE son yıllarda çok önemli bir mesafe kat etti.”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerle daha yakından iletişim kurmak amaçlı İzmir programı kapsamında İYTE’yi ziyaret etti.

YÖK Başkanı Özvar, program kapsamında ilk olarak İYTE Senatosuyla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE’nin eğitim ve araştırma ekosistemi ile güncel faaliyetleri hakkında bilgilendirici bir sunum yaparken, YÖK Başkanı Özvar “İYTE’de bulunmaktan fevkalade memnun oldum. İYTE’nin başarılarını yakından takip ediyoruz. Son yıllarda yapılanları görünce hakikaten çok önemli bir mesafenin kat edildiği anlaşılıyor. Amacımız bilim yuvası üniversitelerimizi dünya sıralamalarında daha üstlere taşımak, ülkemiz yükseköğretimini dünyaca örnek alınır düzeye getirmektir. Aynı amaçla çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren değerli İYTE yönetimini ve hocalarımızı da tebrik ediyorum.” dedi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ise “YÖK Başkanımız, Prof. Dr. Erol Özvar hocamız, Enstitümüzün taleplerine olumlu yaklaşarak bizleri her zaman destekledi ve cesaretlendirdi. Bizler de sahip olduğumuz nitelikli insan kaynağımız, araştırma alt yapımız ve ekosistemimiz ile ülkemiz yüksek öğretimine her anlamda katkılar sunmaya devam edeceğiz. Sayın Başkanımıza nazik ziyaretleri dolayısı ile gönülden teşekkür ederiz.” dedi.

Program, İYTE Tümleşik Araştırma Merkezlerinin ziyareti ile devam etti.

Bu kapsamda; Malzeme Araştırma Merkezi (MAM), Çevre Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çevre Arge) ve Biyoteknoloji ve Biyomühendislik Uygulama ve Araştırma Merkezini (Biyomer) gezen YÖK Başkanı Özvar, Merkezlerde yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldıktan sonra TAM Konferans Salonunda İYTE Üst Yönetimi eşliğinde, aralarında 100/2000 bursiyerlerinin de yer aldığı lisansüstü öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen söyleşi sonrasında YÖK Başkanı Özvar öğrencilere çalışmalarında başarılarılar diledi.

İYTE ziyaretinin son ayağı olarak kampüs içerisinde yer alan Teknopark İzmir’i gezen YÖK Başkanı Özvar; %100 doluluk oranı ve her geçen gün artan cirosu, istihdam oranı ve ihracatıyla bilim, teknoloji ve inovasyon ekseninde çalışmalarına devam eden Teknopark İzmir’in faaliyetleri hakkında bilgi aldı.  Yeni yapılacak olan İzmir Teknoloji Üssü’nün bölgenin ve ülkenin ekonomik kalkınmasına yapacağı katkılar üzerine değerlendirmelerde bulunulurken Başkan Özvar, Türkiye’nin tek teknoloji enstitüsü ve Ege Bölgesinin ilk araştırma üniversitesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

X