YÖK Tarafından Verilen Burslara/Desteklere İlişkin İkinci Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı İYTE’de Düzenlendi

Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen burs ve desteklerin (Yabancı Dil Eğitim Bursu, Yurt Dışı Araştırma Bursu, Türkoloji Bursu, Lisans Destek Bursu, Yabancı Uyruklu Öğrenciler Bursu, 100/2000 Doktora Bursu, Farabi Değişim Programı, Mevlana Değişim Programı, Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı) aktarım, izleme ve iade süreçleri kapsamında iş ve işlemlerin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde İzmir’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Söz konusu toplantıya, üniversitelerin ilgili konularda aktif olarak çalışan personelleri ve YÖK bursları için kurulmuş olan YÖK Bursları Takip Şubesi sorumluları katıldı.

İkincisi düzenlenen bölgesel toplantıya 36 üniversiteden yaklaşık 150 kişi katılım gösterdi. Toplantıda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf BARAN bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Ayşegül KUTAY GÜNDOĞAN, “YÖK Başkanlığı Tarafından Verilen Burs/Desteklere İlişkin Genel Bilgileri” içeren sunum yaptı. Daha sonra Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı Öğr. Gör. Yasemin AYATA ALAY, “YÖK Başkanlığı Tarafından Verilen Burs/Desteklerin Ödeme ve İade Süreçleri” hakkında sunum yaptı.

Sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Ayşegül KUTAY GÜNDOĞAN, Öğr. Gör. Yasemin AYATA ALAY, Burs Programlarının uygulama süreçlerine ilişkin katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Çok verimli geçen toplantının, önümüzdeki aylarda diğer bölgelerdeki Üniversitelerimiz ile tekrarlanacağı belirtildi.

 

X