“YEVDES” Kapsamında Projeleri Desteklenecek

İYTE Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gülden G. Akkurt ve Dr. Öğretim Üyesi Müfit Altın, Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen YEVDES projesi kapsamında, Ar-Ge Projelerine Yönelik Yurtdışı Çalışma Ziyareti” isimli desteği almaya hak kazandı.

Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi olan YEVDES kapsamında 56 farklı proje başvurusu, Proje Değerlendirme Komitesi’nce puanlandı. Değerlendirmede üniversitenin kurumsal kapasitesi ve geçmiş proje deneyimi, proje koordinatörü ya da takım lideri ile ilgili bilgiler, araştırma grubunun diğer üyeleri ile ilgili bilgiler, ulusal Ar-Ge öncelikleri ve stratejileri bağlamında önerilen projenin sağlayacağı öngörülen faydalar ve araştırma gruplarının proje sonuçlarının yaygınlaştırılmasına ilişkin planları gibi faktörler dikkate alındı.

Bileşen kapsamında,  “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği alanlarında geliştirdikleri Ar-Ge projeleri ile destek alan projeler arasına giren hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

https://yevdes.org/ar-ge-destegi-alacak-universiteler-belli-oldu/

X