Yeni Coronavirus Bilgilendirme Semineri

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Prof. Dr. İbrahim Demir Konferans Salonunda 26 Şubat 2020 tarihinde “Yeni Coronavirus- 2019-nCoV” bilgilendirme semineri yapıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Çiçek tarafından verilen seminere öğrenciler, akademik ve idari personel ilgi gösterdi.

Virüsler, virüslerin özellikleri ve sebep oldukları bulaşıcı hastalıkları konu alan viroloji alanında araştırmalar yapan Prof. Dr. Çiçek, Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs hakkında oldukça faydalı bir sunum yaptı. Prof. Çiçek, sunumunda ilk olarak virüsün tarihçesi, mikrobiyolojik tanısı, evreleri ve belirtilerine değinirken; dünyada hastalığın seyri hakkında elde edilen sayısal verileri katılımcılarla paylaştı. Hastalık hakkında merak edilen sorulara yanıt veren Prof. Dr. Candan Çiçek, risk grubunu kişileri tanımlayarak virüsten korunma yöntemleri konusunda bilinç oluşturmanın önemine değindi.

Seminer soru ve cevap bölümünün ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın, katkıları için Prof. Dr. Candan Çiçek’e teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona erdi.

X