Uzaktan Eğitim Çalıştayı Yapıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde İYTE Eğitim Komisyonu’nun katkıları ile III. Eğitim Çalıştayı 28-29 Eylül 2020 tarihlerinde yapıldı. Ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu covid-19 pandemisi sebebiyle çevrim içi düzenlenen çalıştaya eğitim alanında uzman kişiler konuk oldu.

Çalıştay, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ve Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sacide Alsoy Altınkaya’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından eğitimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu “İYTE’de Uzaktan Eğitim Hazırlıkları” adlı sunumuyla yeni dönemde gerçekleşecek uzaktan eğitimle ilgili yapılan hazırlıklardan bahsederken eğitimin nasıl yapılacağına dair bilgiler verdi.

Çalıştayın ilk sunumunu “Eğitimi Yeniden Tasarlamak: Hibrit Modeli Eğitim”  adlı sunumuyla Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz yaptı. İlk oturumun son konuşmasını yapan Doç. Dr. Murat Akyıldız “Uzaktan Eğitimde Etkin Ölçme ve Değerlendirme” konusuyla katılımcıları bilgilendirdi. Çalıştay ikinci oturumda tecrübe paylaşım paneli ile devam ederken Microsoft Teams eğitimi de verildi.

Çalıştayın ikinci gününün ilk sunumunda Doç. Dr. Serkan Özel “Uzaktan Eğitimde Etkin Ders Verme Teknikleri, Öğrenci ve Öğretim Üyesine Düşen Görevler” konulu sunumuyla uzaktan eğitimde önemli bir yere sahip olan konulardan birine değindi. Oturumun devamında ise alanında uzman psikologlar “İYTE Öğrenci İhtiyaçlarını Belirleme Anket Sonuçları”, “Öğrencilerin ve Akademisyenlerin İhtiyaçlarına Yönelik Programlar”, “Online Eğitimin Psikolojik Etkileri ve Verimli Bir Eğitim Ortamı Nasıl Olmalı?” konuları üzerine sunumlar yaparak eğiticinin eğitimi konusunda bilgilendirmelerde bulundular.

İYTE Uzaktan Eğitim Çalıştayı, eğiticilerin uzaktan eğitim sürecine dair tecrübelerini birbirleri ile paylaşarak fikir alışverişinde bulunduğu tecrübe paylaşım paneli ardından genel değerlendirme paneliyle sona erdi. Çalıştay sonunda katılımcılara Eğitimden Sorumlu Rektör Yrd. Prof. Dr. Gamze Tanoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Uzaktan Eğitim Çalıştayına ait videolara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

X