Teknopark İzmirli Girişimcilere TÜBİTAK’tan 1 Milyon 200 Bin TL Destek

“TÜBİTAK BİGG – 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” Uygulayıcı Kuruluşlarından Teknopark İzmir’in, 2019/1 Çağrısı kapsamında TÜBİTAK’a gönderdiği girişimcileri, toplam 1 Milyon 200 Bin TL desteğe hak kazandı. Desteğe hak kazanan girişimcilerinOcak ayı içerisinde şirketlerini kurmaları ve Şubat ayı itibariyle ise faaliyetlerine başlamaları planlanıyor.

Türkiye’deki 30 uygulayıcı kuruluştan biri olarak yürüttüğü BİGG.Assist Programı ile fikir aşamasından şirketleşmeye giden süreçte girişimci adaylarının ihtiyacı olan tüm hizmet ve destekleri tek elden veren Teknopark İzmir, girişimcilerin iş fikirlerinin nitelikli iş planlarına dönüştürülmesini sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda 2.si düzenlenen BİGG.Assist Programı’na katılmaya hak kazanan ve Teknopark İzmir’in eğitim ve mentörlük hizmetlerinden yararlanan 18 girişimci adayından 6’sı, her biri ayrı ayrı olmak üzere, TÜBİTAK tarafından verilen 200 bin TL değerinde  sermaye desteği almaya hak kazandı.

Teknopark İzmirli Girişimciler, aldıkları toplam 1 Milyon 200 Bin TL destekle; STR Analiz Kiti Geliştirilmesi, Graphenexpress: Yüksek Kaliteli Grafen Üretimi, ProcuSale: Akıllı B2B Satınalma ve Satış Öneri Motoru, Car4Future: Elektrikli Araçlar için Enerji Paylaşım Yazılımı ve Enerji Transfer Donanımı, Bebek ve Çocuklar için Giyilebilir Ateş Ölçer ve Sağlık Takip Yazılımı ile DysApp: Disleksiye Çoklu Çözüm isimli projeleri geliştirecekler.

X