“Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji Ödülleri” Sahiplerini Buldu

İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Teknopark İzmir’in, yenilikçilik alanındaki bilgi ve tecrübesi ile kurguladığı “Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji Ödülleri” sahiplerini buldu.

En İyi Büyük Ölçekli, KOBİ ve Startup kategorilerinde verilen “Yüksek Teknoloji Özel Ödülü” Vestel, Litum ve MET Firmalarının oldu.

Türkiye’nin ilk teknoloji geliştirme bölgeleri arasında yer alan İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark İzmir) tarafından; inovasyon ve yüksek teknoloji alanlarındaki çalışmaları özendirmek, girişimciliği ödüllendirmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji Ödülleri” sahiplerini buldu.

Bu yıl ilk kez verilen “Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji Özel Ödülü”nü de kapsayan organizasyonda; hem Teknopark İzmir’de çalışmalarını sürdüren Ar-Ge firmaları hem de ulusal boyutta öne çıkan kurum/kuruluşlar ödüllendirildi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kütüphane Gösteri Merkezi’nde İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ev sahipliğinde düzenlenen törene; Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yüce, Teknopark İzmir Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Özdemir, KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç, KOSGEB Kuzey Hizmet Müdürü Levent Arslan, Rektör Yardımcıları Dekanlar, Akademisyenler, Ar-Ge Firmalarının Temsilci ve Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“TEKNOPARK İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE İNOVASYON ALANLARINDA ETKİSİNİ ARTIRIP İLGİ MERKEZİ OLMUŞTUR”

Törende ilk olarak Teknopark İzmir hakkında bir sunum yapan Genel Müdür Prof. Dr. Tanoğlu, “Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji Ödülleri”nin kamuoyunda yüksek teknoloji tabanlı ürün gelişimini özendirme, yenilikçilik alanına dair bir farkındalık oluşturmak amacıyla kurgulandığını vurguladı. Prof. Dr. Tanoğlu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Sanayi İl Müdürlüğü, KOSGEB ve İYTE temsilcilerinden oluşan çok değerli bir jürinin bu ödüller için çalıştığını belirterek, “Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji” ödüllerinin gelenekselleşerek devam edeceğini dile getirdi. Prof. Dr. Tanoğlu, sunumunda ayrıca Teknopark İzmir’in gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleri, yetiştirdiği insangücü, yarattığı toplam ciro, ihracat potansiyeli benzeri değerleri ile sürekli büyüme eğiliminde olduğunun altını çizerek, Teknopark İzmir’in inovasyon, teknoloji geliştirme ve girişimcilik alanlarında her geçen gün artan taleple önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti.

“ÜLKEMİZE HİZMET İÇİN ÇALIŞAN BİLİM İNSANLARIYIZ”

Törenin açış konuşmasını yapan İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, “Bizler hayat boyu öğrenme ve öğretme motivasyonunu hiç kaybetmeden ülkemize hizmet etmek için çalışan bilim insanlarıyız. Bu sebeple projelerimizi, hayallerimizi ortaya koymalı ve hep çok çalışmalıyız” diyerek, on ayrı kategoride ödüle hak kazanan firmaları çalışmalarından dolayı kutladı.

İYTE’nin yakın zamanda açıklanan “Araştırma Üniversiteleri Performans İzleme Endeksi” sonuçlarına göre 11 araştırma ve 5 aday araştırma üniversitesi arasından, büyük bir başarı ile üçüncü olduğunu vurgulayan Rektör Baran, İYTE’nin performansıyla zirvede yer aldığının altını çizdi. Rektör Baran, İYTE ve Teknopark İzmir arasındaki etkileşim ve birlikteliğin, gelecekte pek çok önemli katma değerli projeye hizmet edeceğini belirtti.

BÖLGE FİRMALARINA 9 KATEGORİDE ÖDÜL

Açılış konuşmalarının ardından başlayan Ödül Töreni’nde ilk olarak Teknopark İzmir’de faaliyetlerini sürdüren Ar-Ge Firmalarına verilen ödüller, kazananlara takdim edildi.

9 ayrı kategoride verilen ödüller için Bölgede kullanılan portal sistemi üzerinden girişimci firmaların kendi yüklediği veriler belirleyici oldu.

Bu kapsamda, ödül kategorileri ve hak eden firmalar şöyle sıralandı:

  • En Fazla FSMH Başvurusu Yapan Teknopark İzmir Ar-Ge Firması Ödülü sahibi Sinerji Yazılım
  • En Fazla Aktif Proje Yürüten Teknopark İzmir Ar-Ge Firması Ödülü sahibi
    CMA DANIŞMANLIK
  • En Fazla İhracat Yapan Teknopark İzmir Ar-Ge Firması Ödülü sahibi: MOBİLEX YAZILIM
  • En Fazla İstihdam Oluşturan Teknopark İzmir Ar-Ge Firması Ödülü sahibi LOGO YAZILIM
  • En Başarılı Akademisyen Firması Ödülü sahibi INITIO BİYOMEDİKAL
  • Yılı Akademik İşbirliği Ödülü sahibi CAROB MÜHENDİSLİK
  • En Aktif Kuluçka Firması Ödülü sahibi HONER ENERJİ
  • En Düzenli Veri Girişi ve Raporlama Yapan Teknopark İzmir Ar-Ge Firması Ödülü sahibi TEKNOKOM ELEKTRONİK
  • Öne Çıkan İlk 3 Ön Kuluçka Ekibi Ödülü sahibi ekipler: ALTVIEW, MESHINE EKİBİ ve TUNATECH EKİBİ

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÖZEL ÖDÜLÜ VESTEL, LITUM ve MET’İN

Organizasyon kapsamında bu yıl ilk kez verilen “Yüksek Teknoloji Özel Ödülü” ise 2018 yılı esas alınmak üzere, Yılın Başarılı Startup Ödülü, Yılın Başarılı KOBİ Ödülü ve Yılın Başarılı Büyük Ölçekli Firma Ödülü olmak üzere üç kategoride sahiplerini buldu.

İZKA, Sanayi İl Müdürlüğü, KOSGEB ile İYTE temsilcilerinden oluşan ve başvuru sahiplerinin 01 Ocak – 31 Aralık 2018 tarihleri arasındaki çalışmalarını ölçüt alan Juri, bu kategorinin kazananlarını belirledi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda:

  • En Başarılı Startup Ödülü’nü almaya MET İLERİ TEKNOLOJİ
  • En Başarılı Kobi Ödülü’nü almaya LİTUM BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
  • En Başarılı Büyük Ölçekli Kuruluş Ödülü’nü almaya ise VESTEL BEYAZ EŞYA hak kazandı.

Ödüllerin sahibini bulmasının ardından “Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji Ödül Töreni” İYTE Halk Dansları Topluluğu tarafından sergilenen dans gösterisi ve kokteyl ile son buldu.

X