Teknopark İzmir Meetup-2 Yapıldı

Bölgede yer alan girişimcileri ve akademisyenleri bir araya getirmek, yeni projelerin üretilmesine ortam yaratmak amacıyla düzenlenen Teknopark İzmir Meetup buluşmalarının 2. si yapıldı.

Teknopark İzmir Kuluçka Merkezinde yapılan etkinliğe, Rektör Baran, akademisyenler, Teknopark İzmir firmaları ve Ege Bölgesinden Ar-Ge Merkezlerinden temsilciler katıldı.

Üniversite – sanayi işbirliğinin verimli ve sonuca odaklı bir sistemle yürütülmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler serisinde; davetli isimler, kısa sunumlarla projelerini anlattı. Rektör Yusuf Baran’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte sağlık, biyoteknoloji ve medikal alanında çalışma yürüten girişimciler ve akademisyenler mevcut ve yakın gelecekte planlanan çalışmalarını anlattı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Baran “Meetup Buluşmaları serisi fikrini akıl eden Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu Hocama ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan ekibe öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bilginin ürüne dönüşme sürecinin verimli bir şekilde ilerlemesi için üniversite ve sanayinin birlikte çalışması büyük önem taşıyor. Dolayısıyla bu buluşmaların üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarına örnek olmasını umut ediyorum” diye konuştu.

X