TED Kariyer Günü’nde İYTE Temsil Edildi

İYTE’li akademisyenler İzmir TED Koleji tarafından düzenlenen “Geleceğe Farklı Bakanlarla Kariyer Günleri” etkinliğine katıldı. Gençlerin kendi istek ve yeteneklerine göre meslek seçimi ve doğru kariyer planı yapmalarını sağlamak amacıyla 13-16 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen etkinliğin 2. gününde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özuysal, Fotonik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Sarı, Makina Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Talha Eraz, öğrencilerin Mühendislik ve Fen Bilimleri üzerine merak ettiği soruları yanıtladı.  Etkinliğin 3. gününde ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Gülistan Meşe Özçivici, Biyomühendislik Bölümü’nden Doç. Dr. Engin Özçivici ve Dr. Öğr. Üyesi Nur Başak Sürmeli  liseli öğrencilere “Yaşam Bilimleri: Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya ve Biyomühendislik” konulu konferans verdi.  İYTE Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeniz Çıkış ve Yüksek Mimar Turgut Çıkış etkinliğin son gününde öğrencilerle buluşurken;  “Mimarlık Eğitimi” başlıklı konferansı ile lise öğrencilerine bilgi aktardı ve mimarlık üzerine öğrencilerin merak ettiği sorularını yanıtladı.

İzmir TED Koleji  “Geleceğe Farklı Bakanlarla Kariyer Günleri” etkinliğine katılarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün tanıtımına katkı sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.