Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli İYTE’deydi

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, İzmir programı kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünü ziyaret etti. Bakan Pakdemirli, İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran tarafından karşılandı.

Bakan Pakdemirli’ye İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve bakanlık bürokratları eşlik etti.

Programda konuşan Bakan Pakdemirli 30 Ekim tarihinde İzmir’de gerçekleşen deprem için duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini söyleyen Bakan Pakdemirli, daha güçlü bir Türkiye için üniversitelerin önemine değindi. Konuşmasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün özellikle uluslararası alanda kazandığı başarılardan dolayı gurur duyduğunu ve tebrik ettiğini ifade eden Bakan Pakdemirli “Bilginin büyük önem kazandığı günümüz dünyasında bilim üretmemiz, teknolojik altyapımızı güçlendirmemiz için daha çok çalışmalı ve çağın gerisinde kalmamak adına bilginin peşinden koşmalıyız” dedi. Üniversitede eğitim veren akademisyenlerin sanayi ile işbirliği kurmasının önemini vurgulayan Bakan Pakdemirli “Üniversite ve iş dünyasının yakın temasta çalışması, bilginin daha hızlı bir şekilde değere dönüştüğünü göstermiştir. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, üniversite-sanayi işbirliklerinde büyük başarılara imza atıldığını mutlulukla görüyorum ” diye konuştu.

Rektör Baran Teknopark İzmir bünyesinde yer alan İnovasyon Merkezinde yapılan toplantıda; bilgilendirme konuşmasını yaptı. İYTE’nin misyonunu, elde ettiği başarıları, mevcut projelerini ve hedeflerini anlattığı konuşmasında; Enstitüye verdigi destekler nedeniyle Bakan Pakdemirli’ye teşekkür etti. Rektör Baran “Enstitümüzün toplumun tüm kesimlerine azami katkı sunması, ülkemizin uluslararası yüz akı bir markası olması ve uluslararası beyin göçünde önemli merkezlerden biri olması hedefleri ile çalışıyoruz. İzmir Yüksek Teknoloji Enstütüsü, sahip olduğu nitelikli insan kaynakları, araştırma altyapısı ve inovasyon ekosistemi ile sorumluluklarının ve görevlerinin bilincinde olarak ülkemizin bugününe ve geleceğine önemli katkılar sunmaya devam edecek. Sayın bakanımızın desteği ile daha büyük başarılara imza atacağımıza tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

Karşılıklı iyi niyet temenni dileklerinin ardından ziyaret sona erdi.

X