Rektör Baran, Uluslararası Teorik Fizik Merkezini Ziyaret Etti

İtalya’da bulunan Uluslararası Teorik Fizik Merkezi (ICTP) ile İYTE arasında Mart 2021 tarihinde var olan iş birliklerinin güçlendirilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında merkeze ziyarette bulunuldu.

Ziyarete Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Başkanlık ederken, heyette Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Türkiye Roma Büyükelçisi Ömer Gücük de yer aldı.
Gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Baran İYTE’yi tanıtan sunumunda Enstitünün eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik ekosistemi ekseninde İYTE olanakları ve ileri araştırma altyapısı ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, ICTP Direktörü Atish Dabholkar, merkez olarak Türkiye ve İYTE ile iş birliklerini geliştirmekten ve yeni iş birlikleri yapmaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret kapsamında ayrıca, İYTE Avrasya İleri Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezine (AVİLAR) “UNESCO Kategori II Merkez” unvanı kazandırılması konusunda da istişarelerde bulunuldu.

Ziyaret ICTP kampüsünün ve laboratuvarlarının gezilmesinin ardından sona erdi.

X