Rektör Baran, Teknopark İzmir Firmaları ile Buluştu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve aynı zamanda Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Yusuf Baran Teknopark İzmir bünyesinde yer alan firma yöneticileri ve çalışanları ile bir araya geldi. Prof. Dr. Baran katılımcılara, Rektörlük görevi ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanlığına geldiği günden itibaren Teknopark İzmir’de yapılan iyileştirme ve yapılandırmalar hakkında bilgiler verirken; ileriye dönük proje ve işbirlikleri hakkında firma yönetici ve çalışanlarını ortak akıl yürütmeye davet etti. Toplantıya Teknopark İzmir’de yer alan firma yönetici ve çalışanlarının yanı sıra Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Özdemir ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyeleri katıldı.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın konuşması ile başladı. Rektör Baran, konuşmasında firmalara: “Siz büyüdükçe biz büyüyeceğiz biz büyüdükçe de sizlerin önünü açarak daha fazla büyümenizi sağlayacağız. Bu ekosistemde; istihdam sağlama, yeni teknolojiler üretme, Ülkemize katkı sunma, ithalat ve ihracat dengesi gibi çok önemli konuları birlikte çalışarak lehimize çevireceğiz. Bu vesile ile sizlerin büyümesi şirketlerinizin ayakta durması için İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı olarak payımıza düşen ne varsa bunu yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” dedi.

Rektör Baran, konuşmasını Teknopark İzmir için sadece İzmir’in değil Türkiye’nin ve sonrasında dünyanın uluslararası firmalarını buraya çekerek burayı bir cazibe merkezi oluşturma yolunda çalışmalar sürdürdüklerini dile getirerek, noktaladı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın konuşmasının ardından Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof.Dr. Metin Tanoğlu, firmalara Teknopark İzmir’in yeniden yapılandırılması ve çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Sunum sonrasında firmalarla yapılan görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi.

X