Rektör Baran Lisansüstü Öğrencileri ve Araştırma Görevlileri ile Buluştu

İYTE Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisi’nde 2 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen buluşmaya Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör yardımcıları, Enstitü müdürü, Dekanlar, Genel sekreter, akademisyenler ve lisansüstü öğrencilerle araştırma görevlileri katıldı.

Rektör Baran, öncelikle lisansüstü öğrencilerine ve araştırma görevlilerine buluşmaya katılımları için teşekkür etti. “Sevgili arkadaşlar, İYTE sizin için sadece belge almaya geldiğiniz bir yer değil, problemi öngörerek engellemek, çığır açmak, hikâye yazmak, iz bırakmak, çözüm üretmek ve bilim yapmak için geldiğiniz bir yer. Bu yüzden doğru adrestesiniz. Çabalarınız ve gösterdiğiniz gelişim için hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında, göreve geldiği günden beri İYTE’de çalışanlar ve bu ailenin mensupları olarak hepimizin ortak ve mevcut sorunlarının çözümüne odaklandığını belirten Rektör Baran, konaklama, ulaşım, internet gibi öncelikli konuları değerlendirdiğini ve çözüm için, girişimlerini hızlandırıp bizzat takip ettiğini dile getirdi. “İYTE, Uluslararasılaşmada, marka bir üniversite olma yolunda sizlerle yükselecektir. Bu yükselişte katkınız yadsınamaz. Biz varolan sorunlarımızı birlikte halledeceğiz, bu konuda da bizlerin yanında olmanızı diliyor ve istiyorum” şeklinde konuştu.

Ardından soru-cevap kısmına geçildi. Öğrencilerinin önerilerini de dinleyen Rektör Baran, göreve başladığı günden bugüne gerçekleştirdiği projeleri ve çalışmaları anlatarak lisansüstü öğrencilerimiz ve araştırma görevlilerimizin akademik, eğitim, sosyal hayat ve kampüs yaşamı gibi konular hakkındaki görüşlerini değerlendirdi. “Sizlerin İYTE’nin aynası olduğuna inanıyorum. İYTE için ortak bir akıl ile, ileriye dönük çözümler ve iyileştirmeler geliştirmek amacıyla gerçekleşen bu ve benzeri buluşmaları tekrar edeceğim.” diyen Rektör Baran öğrencilerinin buluşma sonrası kendisi ile görüşme taleplerini de geri çevirmedi. Lisanstü öğrenciler ve araştırma görevlileri de Rektör Baran’a bu fırsatı verdiği için teşekkür etti.

X