Rektör Baran Laboratuvar Ziyaretlerine Devam Etti

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yrd. Prof. Dr. Alper Baba ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Seyrantepe, Enstitümüz Kimya Bölümü’ndeki Çağır Lab.’ı ziyaret etti.
Antikanser ilaç olabilecek küçük moleküllerin dizaynı, organik sentezlerinin yapılması ve hücre kültürü seviyesinde biyolojik aktivitelerinin belirlenmesi konularında projeler yürüten Çağır Lab. hakkında bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Çağır’dan bilgi alan Rektör Baran, başarılı çalışmaları dolayısıyla kendisine ve ekibine teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Laboratuvarı’nı ziyaret etti.
Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa M. Demir ve bölüm öğretim üyelerinin eşlik ettiği gezide, İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Şebnem Elçi ve Dr. Öğr. Üyesi Bergüzar Özbahçeci, su ve deniz yapıları ile ilgili fiziksel model deneyleri yapılan laboratuvar’daki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dalga mekaniği,
dalga-yapı etkileşimi, kıyı ve liman yapılarının tasarımı, 2 ve 3 boyutlu deneyler, dalga iklimi, yüzer yapılar, dalga enerjisi gibi konularda çalışmalar yürütülen Hidrolik Laboratuvarında 40mx1.0mx1.2m boyutlarında doğadaki düzensiz dalgaların üretilebildiği bir dalga kanalı bulunuyor. Halen yüzer deniz-üstü rüzgar türbinlerinin salınımı ile ilgili bir Tübitak projesinin yürütülmekte olduğu Hidrolik Laboratuvarında, aynı zamanda lisans öğrencilerinin eğitimi için deney düzenekleri mevcut.

X