Rektör Baran Laboratuvar Gezilerini Sürdürdü

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, beraberindeki heyet ile Enstitü bünyesinde faaliyet gösteren laboratuvarları ziyaret etti.

Rektör Baran’a Araştırmalardan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa M. Demir, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Doğan, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Harsa, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Ateş, Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayça Tunç Cox ve Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacide Alsoy Altınkaya eşlik etti.

Bölgenin tek Araştırma Üniversitesi olan İYTE’de farklı alanlarda çalışmalar yürüten laboratuvarları gezen Rektör Baran, mevcut projeler hakkında bilgi aldı.

Rektör Baran, gün içinde sırasıyla Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren, “Beslenme” “Endüstriyel Biyoteknoloji” ve “Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşenler” laboratuvarlarını; Fizik Bölümü içinde yer alan “Nanofotonik ve Kuantum Optik Laboratuvarı” nı; Mimarlık Fakültesinde Rektörlüğe bağlı çalışan GILAB’ı ( Görsel İletişim Laboratuvarı);  Kimya Mühendisliği Bölümü bünyesinde projeler yürüten “Membran Araştırma Laboratuvarı”nı ziyaret etti.