Rehber Öğretmenler Atölyesi Düzenlendi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünde yer alan İnovasyon Merkezinde Rehber Öğretmenler Atölyesi programı düzenlendi. İzmir ve civar illerimizin liselerinden rehber öğretmenlerin davet edildiği atölye programına, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, rektör yardımcıları, dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Baran, rehber öğretmenlere Enstitünün son bir yıl içerisindeki akademik başarılarını aktardı ve devam eden projeler hakkında bilgi veren bir sunum yaptı. “Geçmişten Geleceğe İYTE” başlıklı konuşmasında eğitim, araştırma, inovasyon ve girişimcilik ekosistemimizi, geçmişten bugüne başarı hikâyelerimizi, İYTE’de öğrenciye sunduğumuz avantajları ve geleceğe dönük hedeflerimizi paylaşan Baran, konuşmasında “Sizler bizim için çok değerlisiniz çünkü bizim insan kaynağımız olan öğrencilerimizi sizler yetiştiriyorsunuz. Bu yüzden siz değerli öğretmenlerimizin bizi yakından tanımasını istiyoruz. Sınıflarınızda işlediğiniz öğrencilerin hepsi birer tohum ve sizler o tohumları filizlendirip bizlere gönderiyorsunuz ki onları en iyi ürüne dönüştürelim.” dedi ve atölye çalışmasının somut iş birliklerine dönüşmesini umduğunu söyledi.

Atölye davetine katılımları için teşekkür eden ve değerli öğretmenlerimizi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Baran, program sonunda önerileri dinleyerek gelen soruları yanıtladı.

X