Prof. Dr. Alexander van Eck’in Yeni Kitabı “Gouda Windows” Yayımlandı

İYTE Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünün akademik kadrosuna yeni katılan Alexander van Eck ile yeni kitabı “Gouda Windows” ve sanat tarihi alanıyla endüstriyel tasarımın kesiştiği noktalar üzerine söyleşi yaptık.

Prof. Dr. Alexander van Eck, Eylül 2020 tarihinden itibaren İYTE’de sanat tarihi alanında ders vermeye başladı ve yaklaşık aynı dönemde, Hollanda’daki 16. yüzyıldan kalma Gouda Kilisesi’nin vitray pencerelerinden yansıyan anlama ilişkin yazdığı kitabı yayımlandı. İYTE’de olmanın kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Eck, İYTE’nin özellikle araştırma konusunda sahip olduğu ünden çok etkilendiğini belirtti. Temelde Kuzey Avrupa ve Hollanda’da bulunan Barok ve Rönesans sanatı üzerine çalıştığını ifade eden Eck’e göre sanat tarihi ve endüstriyel tasarımın pek çok paralelliği bulunmakta.

İYTE’de pandemi sürecine rast gelen ilk deneyim koşullarının, öğrencileri ve meslektaşlarıyla olan ilişkisini kamera üzerinden yürütmeye zorladığını söyleyen Eck, yeni araştırma projelerine başlamak için sabırsızlandığını dile getirdi.

Söyleşinin tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

X