Orta Öğretim Öğretmenlerine Nanoteknoloji ve Nano Bilim Anlatıldı

Bölgenin önde gelen orta öğretim kurumlarının fen bilgisi, fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerinin konuk edildiği, “Yenilikçi ve üretken gençler için..” temasıyla, nano bilim ve nano teknoloji alanındaki Tübitak 4004 eğitimlerinin ilk grup eğitimleri Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın açış konuşması, Rektör Yrd. Prof. Dr. Gamze Tanoğlu’nun sunumu ve TAM Direktörü Prof. Dr. Mehmet Polat’ ın ilk dersi ile başladı. Rektör Baran konuşmasında, adanmış öğretmenler olarak burada bulunan, öğrencilerine vizyon kazandırmak için İYTE’ye konuk olan değerli öğretmenlerin çok önemli bir misyon üstlendiğini, gençlerin kendisini keşfetme yolculuğunda önemli görevleri olduğunu hatırlatarak, bu yolculukta İYTE’nin de rol model bireyler yetiştirme ve uluslararası marka üniversite olma hedefinde ilerlediğini ve öğretmenlerimize gereken tüm desteği vereceğini ifade etti.

İYTE Tümleşik Araştırma Merkezleri (TAM) binasında düzenlenen eğitimde, açılış ve ilk ders sonrası ortaöğretim öğretmenleri önlüklerini giyerek İYTE’li bilim insanları ile laboratuvar ortamında nano teknolojiye ilişkin ayrıntıları öğrenme elektron mikroskobu kullanarak görüntüleme dahil pek çok farklı çalışma yaptı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı bilimin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamayı, çevre sorunları hakkında farkındalık kazanmış, farklı disiplinlerde öğrendikleri bilgileri transfer edebilen, bilimsel süreç becerilerini kullanabilen, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilen ve yaratıcı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

X