“Neden Yenilenebilir Enerji” Paneli

İYTE İnovasyon Topluluğunun katkılarıyla yıl boyu süren bir proje olan Sust’INO (Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji) kapsamında ”Neden Yenilenebilir Enerji” konulu panel düzenlendi.

Panele Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panelde yenilenebilir enerjinin yeri ve önemi,  diğer enerji kaynaklarından farkı, Türkiye ve dünya’daki kullanımı hakkında bilgiler paylaşıldı. Konusunda uzman kişilerin temiz enerjinin yaygınlaşması ve geleceğe yön vermesi konusunda gerçekleştirilen projeler gibi farklı konularda sunumlar yaptığı panelde ayrıca sektörden firmalar stant kurdu. Firma temsilcileri geleceğin mühendis ve bilim insanı adaylarına doğru kariyer planlaması adına ipuçları aktardı.

Panelde konuşan Rektör Baran, böylesine önemli bir organizasyonu başarılı bir şekilde düzenledikleri için öğrencileri kutladı. Sust’INO (Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji ) Panelinin10 Aralık İnsan Hakları gününde yapılmasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Rektör Baran “Bu Dünya, bize gelecek kuşakların emaneti, daha yaşanabilir bir Dünya için enerji konusunda daha fazla düşünmemiz, çalışmamız ve projeler üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İYTE Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen panele özel sektörün yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından alanında tecrübeli isimler konuşma yaptı. Gün boyu süren panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.

X