Liseler Arası Ödüllü Matematik Yarışması İYTE’de Yapıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Matematik Bölümü ve Teknopark İzmir işbirliğiyle “Liseler Arası Ödüllü Matematik Yarışması”  19 Nisan 2019 tarihinde İYTE Kampüsü İnovasyon Merkezinde yapıldı.

İzmir’in başarılarıyla öne çıkmış 18 lisesinden öğrencilerin katıldığı yarışmada 4’er öğrenciden oluşan takımlar zorlu bir maratonda başarıya ulaşmaya çalıştılar. Öğrencilerin rekabet güçlerinin arttırılması,  matematik biliminin sevdirilmesi ve özendirilmesi amaçlanan yarışma süresince takımlar zorlu matematik soruları karşısında ter döktü. Yarım gün süren matematik maratonunun sonunda 4 lisenin başarılı öğrencileri yarışmadan ödül alarak ayrıldı.

Liseler Arası Ödüllü Matematik Yarışması ödül töreni aynı gün Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde saat 15.00’de yapıldı. Düzenlenen törende Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Büyükaşık bir konuşma yaparken İYTE’li akademisyenler ve öğrenciler de katılımcı okullarla birlikte törende yer aldı. Yarışmada birinci olan takıma verilen 1000 TL para ödülünü Bornova Koleji öğrencileri alırken ikinci takıma verilen 750 TL para ödülünü İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri almaya hak kazandı. Üçüncülük ödülünü Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi ve İzmir Büyük Çiğli Özel Türk Koleji öğrencileri kazandı. Her iki okul da 500 TL değerindeki üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Ayrıca yarışmanın sonunda dereceye giren takımlar arasından kura ile seçilen bir öğrenci “Rektörlük Özel Ödülü” olarak önümüzdeki yaz başlayacak olan Lise Yaz Okulu’na kayıt yaptırmaya hak kazandı.

X