Kompozit Esaslı Basınçlı Kaplar ve Silindirik Yapılar Çalıştayı Başladı

Ülkemizde elyaf takviyeli polimerik kompozitler, polimerik kompozitler ile tabakalandırılmış metal ya da polimerik iç gömlek içeren basınçlı kaplar, silindirik yapılar ve bunlara benzer komponentlerin tasarımı, analizi, modellenmesi, imalatı, testleri gibi konularda bilgi birikiminin oluşturulmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlenen “Kompozit Malzeme Esaslı Basınçlı Kaplar ve Silindirik Yapılar” çalıştayı İYTE ev sahipliğinde düzenlendi. İnovasyon Merkezinde yapılan çalıştaya Rektör Baran, akademisyenler, kompozit malzeme alanında çalışmalar yürüten kurumlar ve bu alanda önde gelen firmalardan temsilciler katıldı.

Otomotiv, havacılık, uzay ve savunma sanayi gibi birçok alanda kullanılan kompozit malzemelerin tasarımı, uygulamaları ve geliştirilmesi üzerine çalışan araştırmacıları bir araya getiren etkinlikte açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran yaptı. Rektör Baran ” İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak sahip olduğumuz 6000 kişilik bilim ordumuz ve ar-ge firmalarımız ile bu ülkenin bugününü ve geleceğini aydınlatmak için her zaman çok çalışıyoruz. Akademisyenlerimizin katkılarıyla düzenlenen bu tür çalıştaylar sayesinde bu teknolojilerin ülkemize kazandırılmasını hedefliyoruz. Tüm katılımcı ve konuşmacılarımıza teşekkür ediyor; verimli ve keyifli bir çalıştay olmasını diliyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı, ROKETSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.,TÜBİTAK, gibi önemli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin sunumlar yapacağı etkinlik iki gün boyunca İnovasyon Merkezinde devam edecek.

X