Kamuda Etik Davranış İlkeleri

Personel Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde hizmet içi eğitimi kapsamında “Kamuda Etik Davranış İlkeleri” konulu eğitim düzenlendi.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Eğitim Uzmanı Kenan Topçu tarafından verilen eğitime Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, Genel Sekreter Barış Alamdar, idari ve akademik personel katıldı.

Eğitim öncesi bir konuşma yapan Rektör Baran “En üst makam iyi ve topluma faydalı bir insan olabilmektir” diye konuştu. Bir ülkenin en iyi endüstrisinin üniversiteler olduğunu söyleyen Rektör Baran “Anadolu’nun dört bir yanından gelen ve ailelerin bize emaneti olan öğrencilerin dünyayı olumlu yönde değiştirecek rol modeller olabilmesi için hepimizin öncelikle iyi insan olması ve iş ahlakına uygun bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bu yüzden bu eğitimi düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu Görevlileri Etik Kurulunun etik eğiticisi olarak yetiştirdiği ilk eğiticilerden olan Sosyal Hizmet Uzmanı Kenan Topçu İYTE’lilere etik kurallarını anlattı. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Eğitim Uzmanı Kenan Topçu tarafından verilen eğitimde öne çıkan satırbaşları ise şu şekilde: “Kamu görevlilerinin hediye almaması, kamu görevlisine hediye verilmemesi ve görev sebebiyle çıkar sağlanmaması temel ilkedir. Kamu görevi yapan kişilerin etik olması ve toplum çıkarlarını kendi çıkarları önünde tutması gerekir. Tarafsız, saydam ve hesap verebilir olmak, kamu vicdanını yaralamayacak şekilde işleri planlamak ve ilişkileri yürütmek esastır.”

Eğitim, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

X