Japon Heyet İYTE’de

Japonya Shizuoka Üniversitesinden İYTE’ye konuk olan heyet Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ile görüştü.

Shizuoka Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Isı Bilimleri alanında çalışan Prof. Dr. Moghtada Mobedi, Doç. Dr. Yoshihiko Sano ve beraberindeki heyet İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Isı Transferi alanında araştırma yapmak ve bu alanda çalışmalar yürüten akademisyenlerle görüşerek işbirliği oluşturmak üzere bir hafta boyunca Mühendislik Fakültesinde misafir araştırmacı olarak bulunacaklar.

Daha önce İYTE’de öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Moghtada Mobedi’nin girişimleri ile Enstitüde bulunan heyet çalışmaları hakkında bilgiler vermek ve iki üniversite arasında yapılacak olası işbirlikleri için Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ile görüştü. Görüşme sonunda Japon heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Baran, “İYTE’nin en önemli vizyonu bilim ve teknolojide öncü, eğitimde özgün bir dünya üniversitesi olmaktır. Bunun için yönetim olarak her türlü işbirliğini destekliyor ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.