IZTECH Roboleague’19 Sonuçlandı

İYTE Institute of Electric Electronic Engineers (IEEE) Öğrenci Kolu tarafından 2012 yılından bu yana her sene düzenlenen Uluslararası IZTECH RoboLeague’19 Robot Yarışması 19– 20 Ekim 2019 tarihlerinde İYTE ev sahipliğinde yapıldı.

Robot teknolojilerinin sergilendiği, farklı kabiliyetlerde robotların birbirleriyle mücadele etme fırsatı bulduğu yarışmada dereceye girenlere ödül verildi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Urla Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Teknopark İzmir iş birliğinde gerçekleştirilen Iztech RoboLeague 2019 etkinliğinde, binin üzerinde katılımcı pek çok projeyle yer aldı. Etkinlikte yarışmalarla eşzamanlı olarak düzenlenen fotoğraf atölyesi büyük ilgi gördü.

Robot teknolojisiyle ilgilenen; üniversite, meslek yüksek okulu ve meslek lisesi öğrencilerini bir araya getirerek, ürettikleri çeşitli kategorilerdeki robotları yarıştırma ve sergileme imkânı sunan İZTECH Roboleague 19’un açılışı; İYTE Gösteri Merkezinde yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Gururla söyleyebilirim ki İYTE, Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanan “Araştırma Üniversiteleri Performans İzleme Endeksi” sonuçlarına göre, 11 araştırma ve 5 aday araştırma üniversitesi arasında üçüncü oldu. İYTE olarak topluma rol model olacak bireyler yetiştirme misyonumuzun yanı sıra gençlerimizin ve çocuklarımızın temel bilimlere yönelmesi, fikirlerini ürüne dönüştürmeleri konularında onlara her türlü desteği vermek ve bu konuda onlara fırsat sunmak adına projeler üretiyoruz” diye konuştu. Rektör Baran konuşmasını katılımcılara, etkinliğin düzenlenmesinde emek harcayanlara teşekkür ederek sonlandırdı.

İki gün süren etkinliklerde çizgi izleyen, sumo, mini sumo, arazi, çizgi labirent, serbest stil kategorilerindeki robotlar yarışırken, 24 saatte robot tasarlama esasına dayalı tasarla-yap-yarıştır kategorisinde de yarışmacılar, yangın söndürme konsepti çerçevesinde en iyi robotu yapabilmek için uyumadan çalıştı.

Yarışlar sonucunda dereceye giren ekiplere, sponsorlar tarafından para ve ekipman ödülleri verildi.

X