İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜNÜN “BARIŞ PINARI HAREKÂTI” İLE İLGİLİ KAMUOYU DUYURUSUDUR

Bilindiği gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmıştır.

Türkiye, bölgenin güven ve istikrarını temin etmek, Suriye-Türkiye sınırında bir terör koridoru oluşturmak isteyen terör örgütüne gereken cevabı vermek ve sivil halkın güvenliğini tesis edip barışı inşa etmek amaçlarıyla, terörle mücadelede aman vermeyen bir hızda önemli bir adım atmıştır. Ülkemize yönelik terör tehdidini arttıran ve tesis edilen barış ve güven ortamını zedelemeye çalışan hainlerin bertaraf edilmesi ve oluşturulacak güvenli bölge sayesinde ülkemizde yaşayan Suriyelilerin de vatan hasretlerinin sona ermesini sağlayacak bu harekâtta görev alan kahraman ordumuza ve Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

Allah yar ve yardımcıları olsun.

İYTE olarak inanıyoruz ki; Barış Pınarı Harekâtı ile Vatan topraklarımızı bölme hayalleri kuran terör odakları ve yandaşları bir kez daha hezimete uğrayacak ve Kahraman Ordumuzdan gereken cevabı alacaktır.

İYTE, KAHRAMAN ORDUSUNUN YANINDADIR.

Prof. Dr. Yusuf Baran
Rektör

X