İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Yıl Açılış Töreni Yapıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in de katıldığı bir törenle gerçekleşti.

Törene İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Urla Kaymakamı Önder Can, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, rektör yardımcıları, dekanlar, İYTE vakıf üyeleri, akademisyenler ve İYTE personeli katıldı. İYTE Gösteri Merkezinde Covid-19 tedbirleri gereğince sınırlı sayıda katılımcının yer aldığı tören aynı zamanda online olarak yayınlandı ve öğrenciler töreni canlı olarak izledi.

En iyi üç araştırma üniversitesinden biri olma başarısı gösteren İYTE’de 2020-2021 Akademik Yılı açılış dersini Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis verdi. Sunumunu İngilizce yapan Hüseyin Gelis “Ülkemizin temel bilimlerde mevcut potansiyelini arttırması için üniversite-sanayi işbirliğinin önemine inanıyor ve stratejimizi de bu yönde belirliyoruz” diye konuştu.

Törende açılış konuşması yapan Rektör Baran “İYTE pandemi koşullarına rağmen başarılı bir akademik yılı geride bıraktı, örneğin geçtiğimiz yıl devlet üniversiteleri arasında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı bakımından en başarılı üniversite olduk. Bu dönemde de yeni başarılara imza atacağımıza tüm kalbimle inanıyorum” dedi. Törene katılanlara teşekkür eden Rektör Baran “Uluslararası bilimsel platformda marka bir üniversite olmak için, ülkemiz için ve daima en iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Enstitüye birincilikle giren Nisa Naz Işık’a, 2019 yılından en fazla makale yayınlayan İYTE öğretim üyelerine Rektör Baran ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından hediyeleri takdim edildi. 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni, müzik dinletisinin ardından sona erdi.

X