İzmir Network And Innovation Center Projesi Başladı

Teknopark İzmir’in yürütücüsü olduğu, AB-IPA kapsamında desteklenen, İzmir Network and Innovation Center (İzmir NIC) Projesi, düzenlenen açılış toplantısı ile başladı.

Teknopark İzmir’in yürütücüsü olduğu, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-accession Assistance – IPA) kapsamında desteklenen, İzmir Network and Innovation Center (İzmir NIC) Projesi, düzenlenen toplantı ile resmi olarak başladı.

Teknopark İzmir yürütücülüğünde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) paydaşlığında sürdürülecek projenin 3 yılda tamamlanması öngörülüyor. Bilgi ve iletişim teknolojileri ile yenilenebilir enerji sektörlerine odaklanan İzmir NIC Projesi kapsamında, İzmir ve çevresinde faaliyet gösteren, KOBİ, start-up ve girişimcilerin teknolojilerini nihai ürüne dönüştürme, ticarileştirilme ve uluslararasılaştırılması hedefleniyor.

Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen İzmir NIC Projesi Açılış Toplantısı’na; İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Sanayi ve Teknoloji İzmir İl Müdürü Engin Bişar, Teknopark İzmir Genel Müdürü ve NIC Projesi ERA Temsilcisi Prof. Dr. Metin Tanoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir NIC Projesi Yöneticisi Murat Erçin, İYTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Tanoğlu ve Prof. Dr. Alper Baba, Teknopark İzmir Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Özdemir, Atmosfer TTO Yöneticisi Dr. Sinan Yılmaz, Sanayi Bakanlığı Proje Uzmanları, Uygulayıcı Firmadan Yetkililer ve Teknopark İzmir çalışanları katıldı.

REKTÖR PROF. DR. BARAN: “BİR GÜÇBİRLİĞİNE TANIK OLUYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan, İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, bir ülkenin en büyük servetinin sahip olduğu nitelikli insan kaynaklarının olduğunun altını çizerek, İzmir NIC Proje’sinin temelinde de eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik olduğuna vurgu yaptı. “Bugün çok geniş bir iş birliğinin güç birliğine dönüşmesine tanık oluyoruz diyen Prof. Dr. Baran, tüm proje ekibine başarı dileklerini iletti.

GENEL MÜDÜR PROF. DR. TANOĞLU NIC PROJESİNİN TÜRKİYE’YE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAĞINI ANLATTI

İzmir NIC Projesi ve Teknopark İzmir’de sürdürülen diğer çalışmalar hakkında toplantıda bir sunum yapan Teknopark İzmir Genel Müdürü ve İzmir NIC Projesi ERA Temsilcisi Prof. Dr. Metin Tanoğlu, İzmir NIC Projesi’nin başlamasından duydukları heyecanı dile getirerek, projeyle; start-up ve KOBİLER için verilecek hizmetlerin yanı sıra ekosistem paydaşlarının en yüksek yararı elde etmesinin hedeflendiğini belirtti. İzmir NIC Projesi’nin İzmir, Ege Bölgesi ve tüm Türkiye için önemli katkıları olacağını hatırlatan Genel Müdür Tanoğlu, hayırlı olsun dileklerini iletti.

İZMİR NETWORK AND INNOVATION CENTER (İZMİR NIC)

İzmir Network And Innovatıon Center (İzmir NIC), İzmir Ağ Oluşturma ve Yenilik Merkezi Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-accession Assistance – IPA) tarafından destekleniyor.

Bilgi-iletişim teknolojileri ve yenilenebilir enerji alanlarında, İzmir ve çevresinde faaliyet gösteren, KOBİ ve start-upların teknolojilerinin nihai ürüne dönüştürülmesi, ticarileştirilmesi ve uluslararasılaştırılması Proje’nin temel hedeflerindendir.

Bu hedefe yönelik olarak, eğitim, mentörlük, pazarlara erişim, hukuki hizmet desteği, yatırımcı buluşmaları ve network oluşturma faaliyetleri yürütülecektir. Bunun dışında kalan hedef kitleye yönelik ise yine Proje kapsamında kapasite artırma faaliyetleri yürütülecek.

Network ve stratejik ortaklıkların güçlendirilerek, yenilikçi ürünlerin ticarileştirilmesini hızlandıracak olan Projenin hedef kitlesi; KOBİ, start-up, girişimci, TTO, TGB ve Ar-Ge merkezlerinden oluşuyor.

İzmir Network And Innovation Center (İzmir NIC), İzmir Ağ Oluşturma ve Yenilik Merkezi Projesi’nin, 3 Milyon Euro bütçe ile 3 yılda tamamlanması planlanıyor.

X