İzmir Fen Lisesi Öğrencileri İYTE’yi Ziyaret Etti

İYTE-Teknopark İzmir-İzmir Fen Lisesi arasında yapılan iş birliği anlaşması kapsamında İzmir Fen Lisesi 10. ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler Enstitüyü ziyaret etti. Rehber öğretmenleri eşliğinde okula gelen öğrencilere, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran hitap etti.  Rektör Baran yaptığı konuşmada İzmir’in en nitelikli liselerinden birini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversite seçiminin, doğru kariyer planlamanın, bilimin öneminde değindi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Belki bu salonda geleceğin cumhurbaşkanı, valisi, NATO Genel Sekreteri ve insanlığın gelişiminde rol alacak bilim insanlarıyla beraberiz. Sizler sahip olduğunuz yeteneklerinizi çalışarak taçlandırdınız ve iyi bir lisede eğitim almaya hak kazandınız. Ülkemizin daha iyi bir konuma gelmesi için bilim ve teknoloji alanında başarılara dolayısıyla sizin gibi gençlerin bu süreçte daha fazla çalışmasına, üretmesine kısacası bu sürece katkıda bulunmasına ihtiyacımız var. Tüm öğrencilere başarılar diliyor ve sizleri İYTE’ye bekliyoruz”

Rektör Baran’ın ardından İYTE Tanıtım Komisyonu Başkanı ve Fotonik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emre Sarı ve aynı zamanda da İzmir Fen Lisesi mezunu Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özuysal, öğrencilerin İYTE hakkında yönelttikleri soruları cevapladı. Program, İYTE İnovasyon Merkezine yapılan gezi ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ile girişimci İYTE öğrencilerinin sunumlarıyla sona erdi.