İYTE’ye Türkiye Birinciliği

İYTE’nin Birinci Olma Başarısı Elde Ettiği Sıralamada Rektör Baran Altın Madalya Kazandı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında Türkiye birincisi oldu. Tüm kategorilerde ise devlet üniversiteleri arasında ilk üçte yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından bu yana yapılan araştırmalarda hep A+ üniversite olmayı başaran İYTE, 2023 yılı sıralamasında birinciliği elde etti. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ise Rektör Performansı Değerlendirme sonuçlarına göre altın madalya almaya hak kazandı.

Yakın dönemde İYTE’nin ulusal ve küresel başarılarına yenisini eklediğini vurgulayan Rektör Baran konuyla ilgili şunları söyledi: “Enstitümüz TÜMA 2023 Genel Memnuniyet Sıralamasında birinci olma başarısı elde etti. Bunun yanı sıra sevgili öğrencilerimin oylarıyla şahsıma altın madalya ödülü layık görüldü. Bu başarıları elde etmemize katkıda bulunan herkese öncelikle yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum İYTE’mizde öğrencilerimize iyi bir akademik eğitim vermenin yanı sıra onları rol model lider bireyler, girişimciler ve bilim insanları olarak yetiştirmek, her anlamda örnek bir kampüs olabilmek amacıyla projeler yürütüyor, var gücümüzle çalışıyoruz. İYTE olarak yine ülkemizin en prestijli sıralamalarından birinde birinci olmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin küresel rekabette marka değerini yükseltmek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”

Türkiye genelinde 200 üniversiteden 47.761 öğrenci ile yapılan görüşmelerde öğrencilere farklı başlıklar altında sorular yöneltildi. Üniversite öğrencilerinin üniversitelerinden tatmin olma düzeylerini ölçüldü. Üniversiteler; Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği ile Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği kriterlerine göre puanladı. Anket sonuçlarına göre; İYTE Genel Memnuniyet Sıralamasında Türkiye birinciliğini elde ederken; Rektör Baran ise altın madalyanın sahibi oldu.

X