İYTE’den Uluslararası Bir Başarı Daha

İYTE, 40 Üniversitesinin birleşmesiyle oluşan ve Avrupa’daki en prestijli ve etkili üniversite ağlarından bir tanesi olarak kabul edilen Avrupa Üniversiteler Birliğine (European University Foundation, EUF) Ortak Üye seçildi.

Uluslararası İlişkiler Ofisimizin katkılarıyla “European University Foundation” (EUF) ortak üyeliğine seçilen İYTE, bugüne kadar bu ağdaki iki Türk üniversitesinden biri olmayı başardı.

Tüm bölümlerde eğitim planı %100 İngilizce olan İYTE’nin, uluslararasılaşma stratejisi ve Avrupa’da yaratmış olduğu etki ile Uluslarararası İlişkiler Ofisi’nin Erasmus+ konusunda gösterdiği hassas ve ciddi çalışmaların yanı sıra Digital Erasmus konusunda Viyana’da yapılan toplantıya katılarak bu sürece göstermiş olduğu önem nedeniyle European University Foundation üyelerinin oybirliği ile İYTE “EUF Associate Member” olarak kabul edildi.

Türkiye üyeliğini genişletme hedefi olan EUF’nin, kapsamlı bir araştırmanın ardından İYTE’yi kendi ağ sistemleri için uygun bir potansiyel olarak değerlendirerek aldığı bu kararla İYTE, bugüne kadar üyelik alan iki Türk üniversitesinden biri olmuş oldu. Bu üyelik uluslararasılaşma vizyonuna sahip olan Enstitümüz adına önemli bir adım.

European University Foundation (EUF) Nedir?

40 Üniversitesinin birleşmesiyle oluşan, Avrupa’daki en prestijli ve etkili üniversite ağlarından bir tanesidir. Misyonu; modern, güçlü ve rekabetçi bir Avrupa Yüksek Eğitim Alanı oluşturmaktır. 2021 yılında, Avrupa Komisyonu ile European University Foundation (EUF) ortaklığında Erasmus’un yeni yüzü olan Digital Erasmus programı, Erasmus Without PapersOnline Learning Agreement,  Erasmus+ App / MyAcademicID gibi projelerle hayata geçecek.

X