İYTE’den “Geleceğe Nefes” Kampanyasına Destek

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran önderliğinde Türkiye genelinde, “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlatılan fidan dikme kampanyasına katılarak, yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde, 11 Kasım 2019’da saat 11.11’de 11 milyon fidan dikme kampanyasına İYTE üst yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler destek verdi.

Urla’nın koylarıyla ünlü köyü ve geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınında çok sayıda ağaç kaybı yaşayan Demircili’de bir araya gelen İYTE’liler, zarar gören alanın yeniden yeşermesi adına görev üstlendi. Yurt genelinde başlatılan kampanyaya duyarsız kalmayan İYTE personeli ve öğrencileriyle fidan diken Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE olarak hem sıkça kampüslerinde düzenledikleri etkinliklerle hem de İzmir’in farklı noktalarında daha yeşil bir Türkiye için fidan dikmeye önem verdiklerini ifade etti.