İYTE’den 4 Proje TÜBİTAK Tarafından Desteklenme Hakkı Kazandı

TÜBİTAK 1003 çağrısı kapsamında İYTE Öğretim Üyeleri projeleri desteklenmeye layık görüldü.

TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (1003) kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinden araştırmacıların 1577 başvurusu iki aşamada değerlendirildi. Söz konusu proje önerilerinden 74 proje desteklenme hakkı elde etti. Öğretim üyesi sayısı bazında en fazla TÜBİTAK projesi yürüten üniversiteler sıralamasında ilk basamaklarda yer alan İYTE’den 4 proje desteklenme hakkı elde ederek, İYTE’nin Araştırma Üniversitesi seçilme başarısını perçinledi.

Rektör Baran, projeleri desteklenen öğretim üyelerini ofisinde ağırlayarak tebrik etti.

TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (1003) kapsamında desteklenen İYTE projeleri ise şu şekilde:

Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Doktor Öğretim Üyesi Erdal Uzunlar ENS. MAG 1003-ENE-KOMR-2018-1 Kömür, Biyokütle ve Atık Teknolojileri

Makine Mühendisliği Prof. Dr. Metin Tanoğlu MAG 1003-HVU-UCAK-2018-1 Havacılık ve Uzay Sektörüne Yönelik Yenilikçi İmalat Teknolojilerinin Geliştirilmesi

Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Özgür Çakır EEEAG 1003-BIT-KNTM-2018-1 İleri Araştırmalar

Fotonik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Sinan Balcı MFAG 1003-BIT-GRFN-2018-1 Grafen ve Grafen Benzeri İki Boyutlu Malzemeler

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.