İYTE’de Mezuniyet Coşkusu

İYTE’nin 22.  dönem mezunları, İYTE Şenlik Alanında düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 2018-2019 Akademik Yılı lisans ve lisansüstü programlarını başarıyla tamamlayan 480 mezun, İYTE Şenlik Alanında kep atarak diplomalarını aldı.

Mezuniyet töreninde konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran “Bu vatanın milli serveti ve akıl sermayesi sizler olacaksınız, yaşadığımız toplumu koruyup kollayarak daha temiz ve yaşanabilir bir dünyayı sizler mümkün kılacaksınız.” dedi.

Konuşmasında anne-babalara seslenen Rektör Baran, ” Mensubu olmaktan gurur duyduğum İYTE ailesi adına, hepinize gönülden teşekkür ediyor ve sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” diye konuştu. Öğrencilere ve üniversiteye verdikleri emekten ötürü Enstitü öğretim elemanlarına teşekkür eden Rektör Baran sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecekte alacağınız uluslararası başarılar ve ödüller, kuracağınız ve yöneteceğiniz şirketler ve fabrikalar, yaratacağınız istihdamlar, gerçekleştireceğiniz yüksek teknolojik ürünlerle bizlerin ve bu ülkenin gurur kaynağı sizler olacaksınız. Sizler, bu ülkenin ortak aydınlık geleceğisiniz. Bu saydıklarımdan veya kendinizden şüphe duyarsanız, bir insanla değişen dünyayı, esaretten kurtarılan vatanımızı ve milletimizi hatırlayın ve tek bir insanın dünyayı değiştirebileceğini sakın unutmayın”

İYTE 2018-2019 Akademik Yılı Birincisi olarak konuşma yapan İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Zehra Vural “İYTE bana araştırmayı, soru sormayı, sorgulamayı öğreten, ülkem için bilimin ışığında daima çalışmanın önemini kavratan bir üniversite oldu. Eğitim hayatım süresince destek sağlayan tüm hocalarımıza, aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek tüm İYTE’lileri onurlandırdı.  Zehra Vural daha sonra bu yıl ilk kez uygulamaya konan İYTE mezuniyet kütüğüne ismini çakarak, Enstitü birincisi unvanını ölümsüzleştirdi.

Okul birincisinden sonra Öğrenci Konseyi Başkanı Alptuğ Ardıç, günün anlam ve önemine dair olan hislerini paylaştı. Açılış konuşmalarının ardından ödül töreni yapıldı. Not ortalamasıyla Enstitü genelinde, fakülte bazında ve fakültelerin tüm bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere Rektör Baran, rektör yardımcıları, dekanlar ve bölüm başkanları tarafından hediyeleri takdim edildi.  Ayrıca bu yıl ilk kez başlatılan ve geleneksel olarak sürdürülmesi planlan “İYTE Yılın Eğitmeni” ödülüne layık görülen beş öğretim üyesi Rektör Baran’dan ödüllerini aldı. 2018-2019 Akademik Yılı içinde yapılan öğrenci anketlerinde en fazla memnuniyet oranını alarak İYTE Yılın Eğitimcisi ödülünü almaya hak kazanan Prof. Dr. Ali Çağır, Doç. Dr. Ela Çil,  Prof. Dr. Engin Büyükaşık, Doç. Dr. Aslı Yüksel ve Doç. Dr. Ayşe Handan Baysal törende öğrencilerden alkış aldı.

Ödül töreninin ardından İYTE’den mezun olmaya hak kazanan lisansüstü ve lisans öğrencileri Enstitü Müdürü ve bölüm başkanlarından diplomalarını alarak,  bu mutlu günün ansına fotoğraf çekildi.

Işık gösterisiyle birlikte tüm mezunlar müzik eşliğinde kep atarak üniversitenin bitişini dans ederek kutladı. Tören İzmir’in sevilen gruplarından Sunshine Band konseriyle sona erdi. Törende çekilen fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

X