İYTE’de İlk Kaydı Rektör Baran Yaptı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 2019-2020 Akademik Yılı kayıtları, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın yaptığı kayıt ile başladı.

Üniversiteli olmak için büyük emek veren öğrenciler, eğitim görecekleri okulda kayıt yaptırmak için ilk günden İYTE kampüsüne geldiler. Aileleriyle birlikte gelen öğrencileri Rektör Baran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Tanoğlu, Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Alper Baba, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Aysun Sofuoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Demir, Genel Sekreter Barış Alamdar ile birlikte karşıladı ve öğrencilere başarılar diledi. Rektör Baran, İYTE Merkez Kafeteryasında kayıtlar için özel olarak hazırlanan salonda, Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanan Derin Deniz Öztatpik isimli öğrencinin kaydını yaptı.

Kayıt masalarında gerekli işlemleri yürüten öğrencilerin son derece heyecanlı olduğu gözlendi. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrenciler, üniversiteyi ve kampüsü tanıtmak için kurulan stantlardan İYTE hakkında bilgi aldı.

İYTE’nin Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretecek bilim insanları yetiştirdiğini belirten Prof. Dr. Baran “Enstitümüzde daha güçlü bir Türkiye için seçkin ve nitelikli bir akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerin kendilerini ifade edebilecek, kültürel anlamda gelişimlerine olumlu yönde katkıda bulunacak sosyal etkinlikler ve  öğrenci toplulukları mevcut” dedi. İYTE’de stratejik alanlarda çalışmalar yürütüldüğünü ifade den Rektör Baran “Enerji mühendisliği, endüstriyel tasarım, çevre mühendisliği ve fotonik  gibi önem kazanan bölümler  lisansüstü eğitimlerinin  yanı sıra bu sene ilk defa lisans programına da öğrenci kabul etti. Bu gelişmelerin öncelikle bölgemizin totalde ülkemizin bilimsel gelişimi sürecinde itici güç oluşturacağına inanıyorum.” diye konuştu. Rektör Baran ayrıca öğrencilerin ve ailelerinin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

Kayıtlar, iki gün süresince devam edecek.

X