İYTE Yüzme Okulu, Yüzücü Yetiştirecek

İYTE Kampüs alanında hizmet veren yarı olimpik yüzme havuzunda “Yüzme Yaz Okulu” çalışmaları hızla devam ediyor. Alanında uzman eğitmenler, 8-12 yaş arasındaki çocuklara yüzme öğretiyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu Yüzme Yaz Okulu için kampüse gelen öğrenci ve aileleriyle görüştü.

İYTE bulunduğu bölgenin sosyo- ekonomik anlamda gelişme sürecinde aktif rol oynamaya ve toplumun her kesimine katkı sunmaya devam edeceğini ifade eden Rektör Baran “Çocuklarımızın spor yapmaları, yüzme gibi fiziksel gelişimlerinde etkili olan bir branşı, uzman eğitmen kadrosuyla alabilmeleri için  hizmet verebilmekten  dolayı mutuyuz. Çocuklarının spor yapmaları, sağlıklı yaşamaları konularında hassasiyet gösteren tüm velilere teşekkür ediyorum, herkes için verimli ve eğlenceli bir kurs olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

1-29 Temmuz tarihleri arasında yürütülecek olan yüzme yaz okulunun ilk katılımcıları, İYTE Genel Kültür Dersleri Bölümü Öğr. Gör. Figen Ertuman koordinatörlüğünde eğitimlerine başladı.

Seviyelerine göre gruplara ayrılan öğrenciler, yüzme öğrenmenin yanı sıra oyunlar oynayarak da hoşça vakit geçirmeye devam ediyor.

 

X