İYTE Yine A+

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre “Akademik Destek ve İlgi” kategorisinde, devlet üniversiteleri arasında, Türkiye 1.si olan İYTE, bir kez daha A+ üniversiteler arasında yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından bu yana yapılan araştırmalarda hep A+ üniversite olmayı başaran İYTE, 2019 sonuçlarına göre yine A+ üniversite olmaya hak kazandı.

Türkiye genelinde 172 üniversiteden 26.513 öğrenci ile yapılan görüşmeler sonucunda üniversite öğrencilerinin üniversitelerinden tatmin olma düzeylerini ölçen TÜMA 2019 yılı araştırma sonuçları açıklandı. Araştırma, üniversiteleri Öğrenim Deneyiminin Tatminkarlığı, Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu, Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği ile Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği kriterlerine göre puanladı. Öğrencilerin verdiği puanların toplanmasıyla oluşan sıralama sonucunda İYTE A+ üniversite olmayı hak etti.

Akademik Destek ve İlgi başlığında 90 puan alarak devlet üniversiteleri arasında 1. olan İYTE araştırmanın yapılmaya başlandığı 2016 yılından bu yana öğrencileri tarafından hep A+ üniversite olarak seçildi.

X