İYTE Üniversite Sanayi İşbirliğinde Önemli Başarıya Daha İmza Attı

İYTE, Sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından yürütülen 2244 Sanayi Doktora Programı’nda destek almaya hak kazanan üniversiteler arasında yer aldı.

330 başvuru arasında, 47 farklı üniversitenin, 147 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 iş birliği projesi, bu kapsamda yürürlüğe alındı.

İYTE Teknoloji Transfer Ofisince (Atmosfer TTO) gerçekleştirilen 4 başvurudan 3’ü, 2244 Sanayi Doktora Programı kampsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

İYTE’nin yönetici kuruluş olarak hak kazandığı destekte yer alan sanayi kuruluşları ise şöyle;
1- İNCİ GS YUASA AKÜ San ve Tic. A.Ş.,
2- KANAT BOYACILIK Tic. ve San A.Ş.
3- ROKETSAN ROKET San ve Tic. A.Ş.

Destek almaya hak kazanan 188 proje arasında yer alan İYTE’li doktora öğrencilerine aylık 4.500 TL burs verilirken TÜBİTAK tarafından belirlenen başarı kriterlerini yerine getirmeleri şartıyla akademik çalışmalarını 6 ay yurt dışında devam ettirmeleri için imkân da sunulacak.

Proje ve başvuru sürecinde emek veren tüm İYTE’lilere ve sanayideki partnerlerimize teşekkür ederiz.