İYTE Prize, Rektör Baran’ın Sunumu İle Başladı

İYTE Prize (Program for Research and Internahip at IZTECH; PRIZE) “İYTE Araştırma ve Stajyerlik Programlama” Programı; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde araştırma projelerinin bir parçası olmak isteyen lisans öğrencilerinin katılımı ile başladı.

İYTE’den ya da farklı üniversitelerin farklı bölümlerden gelip Enstitümüzdeki bilimsel çalışmalar ve araştırma olanakları açısından geniş akademik vizyona sahip olmak isteyen lisans öğrencileri, İYTE Prize Programı ile akademik deneyimlerini arttıracak. Öğrenciler, eleştirel düşünme ve grup toplantılarında beyin fırtınası sergileyerek fikir geliştirme, laboratuvarda araştırma becerilerini ilerletme gibi yeteneklere de sahip olmalarını sağlayacak programa yoğun ilgi gösterdi.

Lisans öğrencilerinin bilimsel araştırma süreçlerini yakından takip etmek ve bilimsel yeterliliği ileri düzeyde, akademisyen ve yüksek lisans öğrencileri sağlamak olan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, katılımcı öğrencilere yaptığı konuşmada “Aslında bizlerin İYTE Lisansüstü programlara kazandırmak istediği, ama üst perdeden düşündüğümüzde ülkenin milli serveti olan insanlarsınız. Bizim akıl sermayemizsiniz sizler. İYTE’de, sahip olduğumuz nitelikli insan kaynakları ile Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde olduğunuzu unutmayın. En güçlü araştırma altyapılarına sahip bir üniversitede, bu üniversitenin bilim insanlarının ve araştırmalarının bir parçası olmanız,  İYTE’yi ve sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak adına önemli bir dönemeç. İYTE’yi bir parçanız, paydaşınız ve başarı ortağınız olarak görmenizi gönülden isterim.” şeklinde konuşarak İYTE Prize’ın  oluşumunu sağlayan destek olan ve bu program kapsamında ders vererek katkı sunacak İYTE’li akademisyenlere de teşekkür etti.

Rektör Baran’ın konuşması ardından katılımcı öğrenciler iki guruba ayrılarak araştırma altyapısını en yakından izleyebilecekleri TAM binasındaki merkez laboratuvarlarını gezdi.

Program

 

X