İYTE Öğretim Üyelerine ODTÜ Parlar Vakfı 2020 Yılı Ödülü

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından 5 ayrı kategoride verilen ODTÜ Parlar Vakfı 2020 ödüllerinin 2’sini İYTE’li akademisyenler aldı.

Türkiye’nin en iyi üçüncü araştırma üniversitesi olan ve 2019 yılında performansı en yüksek üniversiteler arasında yer alan İYTE, nitelikli ve yetkin akademik kadrosuyla da bilim alanında farklılık yaratmaya devam ediyor.

Bu yıl; Onur Ödülü, Bilim Ödülü, Hizmet Ödülü, Teknoloji Teşvik Ödülü ve Araştırıma Teşvik Ödülü başlıklarında dağıtılan ödüllere 2 İYTE’li akademisyen layık görüldü.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülistan Meşe Özçivici ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Barışık 2020 yılı ODTÜ Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülünün sahibi oldu.

ODTÜ Parlar Vakfı ve Ödülleri Nedir?

ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı bilimsel teknolojik gelişmeye hizmet amacıyla ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin kurucularından bilim adamı Prof.Dr. Mustafa N.PARLAR’ın anısını yaşatmak üzere 12 Ocak 1981 tarihinde kurulmuştur.

Vakfın amacı, üniversite-endüstri ilişkilerini geliştirmek, bilimsel araştırmalara ve araştırmacılara destek olmak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne teknik donanım ve gereç sağlamak, öğrencilerine burs vermek, öğretim elemanlarına maddi destek sağlamaktır.

Vakıf aynı zamanda bilim ve endüstride yapılan araştırma çalışmalarını ve hizmetlerini değerlendirmek, yetişmekte olan kuşakları özendirmek teşvik etmek amacıyla her yıl Onur, Bilim, Hizmet ile Araştırma ve Teknoloji Teşvik Ödülleri vermektedir.

X