İYTE Öğrencisi 3.lük ödülü aldı

İYTE Gıda Mühendisliği öğrencisi Gökçen Baykuş, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen yarışmada 3.lük ödülü aldı.

İYTE, Ege, İzmir Ekonomi ve Manisa Celal Bayar üniversitelerinin Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin lisans bitirme tezleriyle katıldıkları yarışma, Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlendi.

İzmir Mimarlık Merkezinde 22 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen, 1. Gıda Mühendisliği Bölümleri Lisans Bitirme Tezi Poster Yarışması’na danışmanı Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk ile katılan Gökçen Baykuş, “Fonksiyonel İçecek Pastörizasyonunda Ilımlı Isıl İşlem ile Kombin Edilmiş UV Işın Yayan Diyotların (UV-LEDs) Kullanımı” başlıklı çalışmasıyla 3. oldu.

Tez çalışmasıyla ilgili bilgi veren Gökçen Baykuş “Bu projede, fonksiyonel bir içecek geliştirilmiş, içeceğin taze ve benzeri özelliklerini korumak amacıyla ısıl pastörizasyona alternatif olan yöntemlerden UV ışın uygulaması ılımlı ısıl işlem ile kombin edilerek içeceğe uygulanmıştır.  UV ışınlama, çevre dostu, toksik madde içermeyen ve UV ışınlama işleminde yeni bir yaklaşım olan UV-LED’ler kullanılarak yapılmıştır” dedi.

X