İYTE Öğrencileri TEKNOFEST’den Birincilikle Döndü

17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Atatürk Havalimanında gerçekleşen Teknofest 2019 kapsamında, Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Simülasyon yarışmasında ANKA ekibi mansiyon ödüllerinde birinciliğe layık görüldü.

Tanımlanan görevleri birden fazla İnsansız hava aracı ile görev paylaşımı yaparak yedekleme ve birbirini tamamlama esaslı olarak sürü halinde gerçekleştirilmesine yönelik yazılım algoritmaları geliştirilmesine dayanan, 73 takımın başvuruda bulunduğu 12 takımın ise bu zorlu mücadelen finale kaldığı Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Simülasyon yarışmasında Dr. Mustafa Özuysal danışmanlığında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinden oluşan Anka ekibi rakiplerini eleyerek yarışmayı birincilikle bitirdi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Utku Savaş, İremnur Kulaksız, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Emre Can Avcıl, Ali Rıza Erese’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.