İYTE Mimarlık Bölümü Öğrencilerine 3 Ödül

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen “Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması”nda İYTE Mimarlık Bölümü öğrencileri üç ayrı ödül aldı.

İYTE Mimarlık Bölümü Doktora öğrencisi Gizem Yazıcı, projesiyle 3. olma başarısı gösterdi. Aynı yarışmaya farklı projelerle katılan doktora öğrencisi Duhan Ölmez 2. Mansiyon ve yüksek lisans öğrencisi Ar. Gör. Yusuf Furkan Kaya ise 3. Mansiyon ödülüne layık görüldü.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda yapılan yarışmada, Uşak Kenti’nin yoğun olduğu bölgelerin ihtiyaçlara göre yeniden projelendirilmesi istendi. Yarışma ile mimarlık, şehircilik, kentsel tasarım, mühendislik, sanat anlayışı gözeterek ve ekonomik çözümler üreterek kenti yeni normalleşme planına uygun bir şekilde geliştirmek amaçlanıyor.

Öğrencilerimizi elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ederiz.