İYTE Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Oluşan Ekip İlk Beşte

Türkiye Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlenen “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması” nda İYTE Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan ekip ilk beşe kaldı. Öğrenciler para ve burs ödülünün yanı sıra 21 Milyon TL ödüllü Bing Bang yarışmasına katılma hakkı elde etti.

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışmasında yarışmacılardan Endüstri 4.0 uygulamaları, dijital dönüşüm tasarımlarında yenilikçi, Türkiye’nin otomotiv sektöründe tasarım merkezi olma sürecine katkıda bulunacak projeler geliştirilmesi istendi.

Türkiye çapında düzenlenen, şirketler, akademisyenler ve mühendislerin katıldığı yarışmada İYTE öğrencileri, 1700 proje içinde ilk 5’e girme başarısı gösterdi. Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ali Sarıkaya, Ozan Cihan Doğan ve Ahmet Özbey’in ortak çalışması AR-Flip projesi, öğrencilere 30 bin TL değerindeki para ödülünün yanı sıra yurt dışı tasarım bursu kazandırdı. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi ve yurt dışındaki üniversitelerin desteğiyle düzenlenen 21 Milyon TL ödüllü uluslararası tasarım yarışması Big-Bang yarışmasında ise ilk beşe kaldıkları için İYTE’yi temsil etme hakkı elde etti.

“Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması” adı altında 9-10 Mayıs tarihleri arasında Sabancı Üniversitesinde gerçekleştirilen ödül töreninde kazananlara ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede verdi.